Pavel Novotný
18. ledna 2016 • 16:35

Plíšková po životním zápase: Můžu být o hodně výš, záleží na hlavě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karty byly před utkáním rozdány jasně. A česká tenistka Kristýna Plíšková neměla proti domácí hvězdě Stosurové v ruce moc trumfů. Všechny papírové předpoklady však rodačka z Loun roztrhala a slaví postup do druhého kola Australian Open. Vítězka US Open z roku 2011 tak skončila již v první kole.



Plíšková v prvním kole soupeřkou domácí superstar Samanthy Stosurové? Naštěstí pro domácí fanoušky se nejednalo o dvanáctou hráčku světa a fedcupovou šampionku Karolínu , ale o její dvě minuty starší dvojče Kristýnu. I když, naštěstí...

Rozdíl 87 míst, osmi vyhraných turnajů a zhruba patnácti milionů dolarů na vydělaných Prize Money mluvil jasnou řečí. Přesto se až 114. hráčka planety postarala o největší překvapení prvního dne a velkou favoritku vyřadila ve dvou setech 6:4, 7:6.

Kristýna Plíšková předvedla výborný výkonFoto ČTK

Levou rukou hrající tenistka si poradila nejen s domácí legendou, ale i zaplněným centrálním dvorcem Roda Lavera, který hnal svoji hvězdu dopředu.

"Jsem nadšená, nevím, co říct. Je to největší zápas mé kariéry. Od druhého gamu mě trápilo zranění. Jsem ráda, že jsem vydržela do konce," jásala po zápase juniorská wimbledonská vítězka.

Méně známá ze sester Plíškových zaskočila svoji soupeřku po vzoru své sestry agresivní hrou s 31 vítěznými míči, které podpořila deseti esy. 

"Mám potenciál být o hodně výš. Záleží na hlavě, to říkají všichni. Podobné zápasy, jako byl ten dnešní, mě můžou nakopnout," uvedla pro Radiožurnal Kristýna .

Svěřenkyně bývalého českého tenisty Iva Mináře měla po vyhraném prvním setu navrh i ve druhém, kdy mohla za stavu 5:4 utkání ukončit. Dvě dvojchyby jí však vzaly naději. "Zradil mě servis," přiznala po utkání Plíšková.

Kristýna Plíšková má za sebou veliký úspěch
Kristýna Plíšková má za sebou veliký úspěch


Utkání dospělo do tiebreaku a Plíšková měla za stavu 6:4 dva mečboly. Stosurová, hnána domácími fandy stihla ztrátu smazat, následující dva míče ale nezvládla a za 1 hodinu a 45 minut odcházela z kurtu poražená.

Druhé kolo si Kristýna Plíšková zahraje v Melbourne podruhé v kariéře, před třemi lety to dokázala při první účasti v hlavní soutěži. Vyrovnat své grandslamové maximum z loňského Wimbledonu a postoupit do třetího kola se pokusí ve středu, kdy bude hrát s finalistkou ze Sydney Monikou Puigovou z Portorika, které patří v žebříčku 52. příčka.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud