21. ledna 2017 • 09:31

Strýcová se v osmifinále utká se Serenou: Budu muset makat, říká

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Základem hry tenistky Barbory Strýcové je skvělý pohyb. Při její výšce 164 centimetrů se díky dokonalému krytí kurtu dostala do světové dvacítky a nyní je už v osmifinále Australian Open. V něm zkusí potrápit favoritku Serenu Williamsovou.



Plzeňská rodačka Strýcová porazila v osmifinále v Melbourne Francouzku Caroline Garciaovou 6:2 a 7:5 a nyní narazí na obávanou Američanku. "Pro tyhle zápasy dřu. Už se nemůžu dočkat," těšila se Strýcová na tiskové konferenci.

Bývalá dvojnásobná vítězka juniorky na Australian Open Strýcová bude proti dvaadvacetinásobné grandslamové šampionce Williamsové pod palbou. Američanka hraje agresivně a soupeřky většinou přetlačí razantními údery.

"Ona je silová hráčka a já malá. Budu muset makat a hodně se naběhám," očekává Strýcová. "Bude to těžká práce, ale já se jen tak nedám," řekla odhodlaně.

Strýcová je ze současné špičky jediná, která hraje na vrcholné úrovni i čtyřhru. V Austrálii je favoritkou s Indkou Saniou Mirzaovou. "Musím být skvěle fyzicky připravená," vysvětlila, jak obě soutěže v australském vedru zvládá. "Někdy to je těžké a jindy to pomůže, když se potřebuju rozehrát. Ale raději si jdu zahrát čtyřhru než trénovat, když mám volný den," uvedla třicetiletá dvojnásobná vítězka Fed Cupu.

V přípravě je jednou z hlavních náplní Strýcové běžecký trénink. "Bez běhu bych nemohla hrát tenis. Bez připravených nohou netrefím míč. Nevím, jestli mám běhání ráda, prostě běhám a pak o tom nemusím v utkání přemýšlet," řekla.

Běžeckými závody si ale dril mimo sezonu neprokládá. Jednou ale možná napodobí dánskou tenistku Caroline Wozniackou. Má totiž sen. "Až skončím s tenisem, chci zaběhnout maraton. Vím, je to zvláštní sen, ale je to tak," řekla s úsměvem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud