Jonáš Bartoš
18. listopadu 2013 • 15:00

Šampioni jsou doma! Berdycha a spol. v Prostějově zavalili fanoušci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Lepší přivítání si nemohli přát. Českým daviscupovým šampionům v Prostějově tleskal narvaný centr kurt, více jak tisícovka příznivců přišla vzdát hold novým tenisovým legendám. Pro Tomáše Berdycha, Radka Štěpánka, Lukáše Rosola, Jana Hájka, kapitána Jaroslava Navrátila i jeho náhradníka Vladimíra Šafaříka šlo o něco naprosto speciálního. S replikami trofejí slavili ve „vlastním“ klubu, kde většina z nich s tenisem začínala.



Bleskovou oslavnou akci vymyslel Miroslav Černošek, majitel České sportovní, pod níž spadá český daviscupový tým. Hráči ze Srbska přiletěli osobně předat repliku trofeje svému kapitánovi Navrátilovi, který kvůli léčbě plicní embolie finále sledoval jen z televize.

„Nečekal jsem to, myslel jsem, že oslavy proběhnou v Praze. Byl plný centr, pro nás všechny je to krásné ocenění,“ říkal český kapitán, nyní už dvojnásobný vítěz Davis Cupu.

V Prostějově byla parádní atmosféra
Video se připravuje ...

„Pro nás je to malé tenisové Nagano. Když jsme vyhráli v Praze, mohli jsme to slavit hned s našimi fanoušky. Tohle přivítání tady v Prostějově bylo dojemné, nádherné, všichni jsme si to užili, doufám, že i fanoušci,“ doplnil ho Radek Štěpánek.

Doprostřed kurtu před fanoušky chodili členové týmu postupně. Zastupující kapitán, jinak ředitel České sportovní Vladimír Šafařík, pak Jan Hájek, Lukáš Rosol, Radek Štěpánek a Tomáš Berdych.

Jako poslední za velkého aplausu publika na pódium přišel Jaroslav Navrátil, který dodatečně převzal malou repliku „salátové mísy“ pro šampiona Davis Cupu.

Všichni si užívali báječnou atmosféru. Na závěr zazněla česká hymna a song vítězů We Are The Champions. V tu chvíli to asi všem došlo. Česko podruhé vyhrálo Davis Cup, jako šestý tým v historii dokázalo obhájit týmovou trofej. Z hráčů se už nyní staly tenisové legendy.

„Zní to strašně moc hezky, vedla k tomu dlouhá cesta, podílela se na tom spousta lidí, kteří tomu hodně obětovali. My si tyhle pocity můžeme jen užívat,“ popisoval svou radost Radek Štěpánek, stejně jako loni proti Španělsku autor rozhodujícího třetího bodu českého týmu. Čtyřiatřicetiletý matador se stal hráčem, který v historii Davis Cupu vyhrál nejvíc pátých zápasů.

„Zní to určitě krásně. Ale jak už bylo několikrát řečeno, doceníme to až časem. Euforii jsme si zase o rok prodloužili, tohle období je nádherné,“ hlásil spokojeně Berdych. On ani Štěpánek zatím neřekli, jestli budou v Davis Cupu pokračovat v příští sezoně.  

Budoucnost ale v pondělí v Prostějově ještě nikdo neřešil. V momentě, kdy skončila oficiální část přivítání, začali hráči do publika rozhazovat vítězná týmová trika.

Po nich se strhla obrovská mela, nakonec převážně malí fanoušci školního věku vtrhli za svými hrdiny na kurt. Tomáš Berdych musel skoro utíkat před nadšeným davem, který chtěl nejlepšímu českému tenistovi pogratulovat a vyfotit se s ním.

Z povzdálí vše pozorovali rodiče obou klíčových postav českého týmu. „Udělali jim to moc pěkné,“ komentoval oslavy Martin Berdych, který se svou ženou stejně jako rodiče Radka Štěpánka sledovali finále přímo v Bělehradu, odkud v noci na pondělí odletěli na oslavy do Česka.

„Bylo to nádherný, že se něco takového za tak krátkou dobu podařilo zorganizovat. Když se podívám, že je pondělí kolem oběda, je skvělé, že se na nás přišlo podívat tolik lidí. O to si toho ceníme víc, máme asi nejlepší fanoušky ze všech zemí, kde jsme hráli,“ pochvaloval si přivítání Tomáš Berdych.

Nyní hráče čeká zasloužená dovolená. Až po ní se rozhodnou, jestli si kariéru v týmové soutěži prodlouží a pokusí se o hattrick, tedy třetí výhru v Davis Cupu v řadě. To se ještě nikomu na světě nepodařilo…

Nahrající kapitán Jaroslav Navrátil nemohl chybět
Nahrající kapitán Jaroslav Navrátil nemohl chybět

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud