26. února 2015 • 22:43

Deset prohraných gamů v řadě vzalo Kvitové naději, Šafářová jde dál

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

TURNAJ V DAUHÁ |  Lucie Šafářová si zahraje na rozdíl od české jedničky Petry Kvitové semifinále na turnaji v Dauhá. Rodačka z Brna zvládla výborně zápas s Němkou Andreou Petkovicovou a vyhrála 6:2, 6:1, zatímco čtvrtá hráčka žebříčku Kvitová podruhé za sebou skončila na raketě Španělky Carly Suárezové Navarrové. Po slibném začátku prohrála s "kanárem" 6:3, 0:6 a 3:6.



Kvitová se Suárezovou před týdnem na turnaji v Dubaji i dnes sehrály třísetovou bitvu, v Dauhá ale nejvýše nasazená Češka po vyhrané úvodní sadě zcela vypadla ze hry a ztratila deset gamů v řadě. Španělka tak po Karolíně Plíškové vyřadila na podniku v Kataru další Češku a obě může nyní "pomstít" Šafářová.

Kvitové se povedl brejk hned v úvodu zápasu a bezpečně získala úvodní sadu, pak ale kupila chyby a deset her za sebou patřilo Suárezové. Až poté se světová čtyřka na chvíli vrátila do hry o postup, snížila na 3:4, jenže španělská hráčka v klíčových chvílích předvedla skvělé prohozy a čtvrtfinále dopodávala na vítězství.

Suárezová, 14. hráčka žebříčku, porazila Kvitovou potřetí v řadě, pokaždé na tvrdém povrchu. "Po poradě s koučem, kterou Carla měla, jsem věděla, že do toho bude víc chodit, hrát delší výměny, což se potvrdilo. Přišlo mi taky, že začalo trochu foukat, takže jsem ztratila rytmus, který jsem v prvním setu měla. Carla mě pak k ničemu moc nepustila. Bylo to hodně těžké, trápila jsem se sama se sebou," řekla pro server isport.cz Kvitová.

Šafářová naopak zápasu s nasazenou šestkou Petkovicovou dominovala a semifinále na okruhu WTA si po slabším začátku sezony zahraje letos poprvé. Zápas zakončila při podání soupeřky vítězným úderem.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří Venus Williamsová a Victoria Azarenková.

Dvouhra - čtvrtfinále:

Šafářová (ČR) - Petkovicová (6-Něm.) 6:2, 6:1,
Suárezová (9-Šp.) - Kvitová (1-ČR) 3:6, 6:0, 6:3,
Azarenková (Běl.) - Wozniacká (3-Dán.) 6:3, 6:1,
V. Williamsová (7-USA) - A. Radwaňská (4-Pol.) 6:4, 1:6, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud