28. srpna 2015 • 08:10

Kvitová už je v semifinále, teď ji v New Havenu čeká Wozniacká

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petra Kvitová prošla na tenisovém turnaji v New Havenu do semifinále a v generálce na US Open dál kráčí za obhajobou titulu. Druhá nasazená česká reprezentantka porazila ve čtvrtfinále Agnieszku Radwaňskou 7:5, 6:4 a mezi čtveřicí nejlepších doplnila krajanku Lucii Šafářovou. Její další soupeřkou bude Caroline Wozniacká.



Kvitová do zápasu s Polkou nevstoupila dobře, ztrátu úvodního podání ale dokázala okamžitě smazat. Po dalším prohraném servisu se dostala pod tlak a soupeřka vedla už 5:3, Kvitová ji ale nepustila ani k jednomu setbolu. Zlepšenou hrou naopak Radwaňské sebrala další dvě podání a úvodní set získala 7:5.

S nalezením správného rytmu se pětadvacetiletá světová pětka trápila i ve druhém setu, v němž si opět prohrála hned první servis. Stejně jako v úvodním setu ale manko ihned dotáhla a další šanci už tentokrát Radwaňské nenabídla. Sama naopak v 10. hře při podání soupeřky proměnila druhý mečbol.

"Dneska to nebylo jen o podání. Opravdu dobře returnovala," řekla po utkání Kvitová, jež před několika týdny zveřejnila, že prodělala mononukleózu. Po vyřazení ve Wimbledonu si dopřála pauzu na odpočinek, v předchozích dvou startech v Torontu a v Cincinnati ale vyhrát nedokázala. "Tohle vítězství jsem vážně potřebovala a zvládla jsem to ve dvou setech, což je také dobré," dodala.

S Radwaňskou si vylepšila bilanci vzájemných zápasů na 6:2. "S Agou je to vždycky složité, protože je to velmi trpělivá a chytrá hráčka. Takže jsem musela o hře hodně přemýšlet a ne se snažit dát z první rány vítězný úder. Musela jsem být také trpělivá," uvedla Kvitová, jež v New Havenu v posledních třech letech hrála vždy finále. Vedle loňského triumfu získala titul i v roce 2012.

S Wozniackou má naopak Kvitová zápornou bilanci 4:5.

Výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Kvitová (2-ČR) - A. Radwaňská (7-Pol.) 7:5, 6:4,
Wozniacká (3-Dán.) - Garciaová (Fr.) 6:3, 6:0.

Semifinálové dvojice: Curenková (Ukr.) - Šafářová (4-ČR), Wozniacká - Kvitová.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud