25. srpna 2016 • 07:41

Kvitová v New Havenu porazila Bouchardovou. Štěpánek má formu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petra Kvitová porazila v 2. kole turnaje v New Havenu Kanaďanku Eugenii Bouchardovou 6:3, 6:2 a ve čtvrtfinále ji čeká Jekatěrina Makarovová. Radek Štěpánek v prvním kole kvalifikace na US Open zničil hladce Chorvata Škugora. Naopak Jiří Veselý kvůli zdravotním potížím musel předčasně odejít z kurtu.



Šesté nasazené Kvitové podobně jako v minulém utkání s Američankou Louisou Chiricovou chvilku trvalo, než se dostala do rytmu. Jako první ztratila podání a prohrávala 1:3, ale tentokrát ztrátu úvodního setu nedopustila. Následně totiž vyhrála deset gamů za sebou. I přes ztrátu svého podání za stavu 5:1 druhé sady po 69 minutách slavila proti 40. hráčce světa postup.

Obhájkyně titulu v New Havenu pronikla do čtvrtfinále popáté za sebou a připsala si na turnaji desátou výhru za sebou. Celkově má skvělou bilanci 17 výher a jen dvou porážek. Na Makarovovou narazí letos už počtvrté. Ruska ji porazila v Miami a ve Wimbledonu, Kvitová ji pokořila na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

"Je to zábavné. Připadá mi, že se potkávám s Jekatěrinou každý týden. Pamatuji si, že tady na turnaji jsme se také jednou utkaly a vyhrála jsem. Pokusím se opět předvést to nejlepší, co umím," řekl oficiálním stránkám turnaje Kvitová.

Veselý musel skrečovat

Jiří Veselý skončil v osmifinále turnaje ve Winston-Salemu, poté co vzdal souboj s Rusem Andrejem Kuzněcovem za stavu 5:5 v úvodní sadě kvůli zranění ruky. Přitom úvod utkání měl třiadvacetiletý Veselý skvělý a vedl už 4:0. Po 37 minutách ale duel skrečoval.

Veselý kvůli zdravotním problémům nemohl navázat na úspěch z 2. kola, v němž vyřadil nasazenou pětku a obhájce titulu Kevina Andersona z JAR 7:6, 6:4. Proti Kuzněcovovi nastoupil po 19 hodinách, začal skvěle a sebral soupeři dvakrát servis. Veselý pak ještě dokázal získat své podání na 5:3, ale o dvě hry později zápas ukončil.

Tenisový turnaj žen v New Havenu (tvrdý povrch, dotace 761.000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (6-ČR) - Bouchardová (Kan.) 6:3, 6:2.

Tenisový turnaj mužů ve Winston-Salemu (tvrdý povrch, dotace 720.940 dolarů):

Dvouhra - 3. kolo:
Kuzněcov (12-Rus.) - Veselý (ČR) 5:5 - skreč,
Troicki (9-Srb.) - Querrey (USA) 6:2 7:6 (7:5),
Bautista (2-Šp.) - Baghdatis (14-Kypr) 4:6, 6:3, 6:1,
Verdasco (15-Šp.) - Johnson (4-USA) 6:4, 7:6 (9:7),
Carreňo (16-Šp.) - Cuevas (3-Urug.) 6:3, 7:6 (7:1).

Kvalifikace tenisového grandslamového turnaje US Open:

Muži - 1. kolo:
Štěpánek (ČR) - Škugor (Chorv.) 6:1, 6:1.

Ženy - 1. kolo:
Mariaová (Něm.) - Malečková (ČR) 6:4, 3:6, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud