22. června 2020 • 19:41

Sparta si pojistila mladého Karabce. Dáváme mu čas i prostor, říká Rosický

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po Adamu Hložkovi si ve sparťanském áčku začíná budovat pozici i další talent z vyhlášené líhně. Stále ještě šestnáctiltý Adam Karabec už sbírá první ligové starty, letenský klub mu chce poskytnout veškerý komfort k dalšímu růstu. Také proto s mimořádně nadaným hráčem Sparta uzavřela nový kontrakt platný do roku 2023. „Čeká ho ještě dlouhá cesta,“ uvedl na klubových stránkách sportovní ředitel Tomáš Rosický.



Karabec ochutnal první tři ligové minuty ve sparťanském áčku v únoru v Olomouci, ve svém druhém zápase v Karviné slavil premiérovou ligovou trefu. Po pouhé minutě na hřišti. Během jara dostává od trenérů víc prostoru, v červnu doma proti Opavě se dokonce vešel do základní sestavy.

Mladý hráč otrkávání v dospělém fotbale zatím zvládá výborně, zejména proto Sparta na nic nečekala a pojistila si svůj talent novým kontraktem. „Jsem rád, že jsem dostal důvěru a můžu se každý den zlepšovat v klubu, jako je Sparta,“ řekl Karabec po podpisu smlouvy, která mu poběží následující tři roky.

Netají odvážné plány. „Samozřejmě se všichni chceme dostat do Evropy, chci tady vyhrát titul. Prostě chci Spartě splatit důvěru, kterou mi dala. Jsem strašně rád, že už teď dostávám šance a snad toho bude do budoucna ještě víc,“ prohlásil po oznámení novézho kontraktu.

V aktuální sezoně zasáhl do sedmi ligových zápasů, v Karviné se stal třetím nejmladším střelcem v historii FORTUNA:LIGY. „Adam je velký sparťanský talent. Čeká ho ještě dlouhá cesta k tomu, aby se z něj stal důležitý hráč A-týmu, ale my mu k tomu dáme čas a prostor. Máme radost z toho, že můžeme dávat šanci fotbalistům z naší mládeže, zabudovávat talentované hráče do A-mužstva je totiž důležitou součástí naší koncepce,“ prohlásil sportovní ředitel Tomáš Rosický.

„Adama Karabce budeme, stejně jako Adama Hložka, zabudovávat do prostředí dospělého fotbalu postupně. Už nyní je na něm vidět progres, ale potřebuje čas, aby mohl svůj nesporný talent naplno a potenciál rozvinout. Nechceme nic uspěchat, je mimořádně důležité respektovat přirozený vývoj hráče,“ doplnil Rosický.

Právě integraci nadaných hráčů z vlastní líhně do prvního týmu má jako jeden z hlavních cílů, Karabcovi chce dát v klubu prostor i šanci na další rozvoj. „Určitě musím ještě zapracovat na fyzické síle, abych se vyrovnával se souboji v dospělém fotbale. Zároveň musím nabrat herní zkušenosti, které se snad dostaví s tím, jak budu dostávat šanci na trávníku,“ vyjmenoval své nedostatky Karabec.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Z V R P Skóre B
1. Slavia 35 26 7 2 69:12 85
2. Plzeň 35 23 7 5 68:24 76
3. Sparta 35 17 9 9 66:40 60
4. Jablonec 35 14 9 12 48:52 51
5. Liberec 35 15 6 14 55:51 51
6. Ostrava 35 12 11 12 47:43 47

Hráč zápasu Karabec: Hložek mi pomáhá, mohlo to být ještě lepší
Video se připravuje ...

Karviná - Sparta: Karabcův první gól! Krásně prostřelil Bolka do horního růžku brány
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud