9. května 2022 • 18:15

Dočkal končí nejen ve Spartě: Finále poháru bude můj poslední zápas

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
7
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další zásadní zpráva ze Sparty po odchodu trenéra Pavla Vrby. Kapitán týmu Bořek Dočkal prohlásil, že ukončí po sezoně ve třiatřiceti letech hráčskou kariéru. Jak již dnes dříve informoval iSport.cz, bylo jasné, že dlouholetý lídr a reprezentant měl po konci smlouvy na Letné skončit. Nyní je jasné, že si žádné další angažmá hledat nebude.



Poslední zápas Dočkal odehraje 18. května v odloženém finále domácího poháru proti Slovácku. Bývalý reprezentační záložník o tom informoval ve videu na klubovém Twitteru.

„Chtěl bych oznámit, že finále poháru na Slovácku bude můj poslední zápas profesionální kariéry,“ řekl Dočkal.

„Slušelo by se tímto poděkovat jednak klubu a lidem v něm za ty roky, které jsem tu měl možnost strávit, fanouškům za jejich podporu a za to, že díky nim se vztah ke klubu za ty roky roky neustále prohluboval, a v neposlední řadě samozřejmě i rodině. Jsem všem vděčný za to, že jsem ty roky ve Spartě mohl strávit a vážím si toho,“ dodal.

Slávistický odchovanec získal dva tituly, po jednom s Libercem a se Spartou, s níž dvakrát triumfoval i v domácím poháru a jednou i v Superpoháru. V reprezentaci, jíž dělal i kapitána, odehrál Dočkal 43 zápasů a vstřelil sedm branek. Vyzkoušel si také čtyři zahraniční angažmá. Hrál za Konyaspor, Rosenborg, Philadelphii a čínský klub Che-nan Ťien-jie.

V čerstvém žebříčku deníku Sport nejlépe placených hráčů ve FORTUNA:LIZE se umístil na prvním místě. Celé pořadí ZDE>>>

Po konci kariéry se hodlá věnovat rodině. „Hodně se mnou cestovala, přizpůsobila se mé kariéře, byl jsem taky často pryč z domova. Teď chci být u výchovy kluků a prožít s nejbližšími spoustu zážitků,“ prohlásil Dočkal.

VIDEO: Podívejte se na zatím poslední z 46 ligových gólů Bořka Dočkala

Sparta - Slovácko: Dočkal potrestal šílené Levinovo zaváhání, 2:1!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
7

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud