15. února 2021 • 14:04

Skandinávská výměna ve FaZe Clan, ukončí švédská legenda kariéru?

Autor: Jiří Novák – Sazka eLEAGUE
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouho se o transferu spekulovalo. Velká část fanoušků měla již dávno jasno. Finn „karrigan“ Andersen se vrátí do FaZe Clan, kde nahradí svého bývalého kolegu Olofa „olofmeister“ Kajbjera. Vše je nyní oficiální, Dán je zpět a Švéd řeší svou budoucnost. Uvidíme jej ještě na nejvyšším levelu CS:GO?



Byla to pořádná rychlost. V nedělních večerních hodinách oznámil Olofmeister svůj odchod z organizace, druhý den ráno jej pak napodobil Karrigan s mousesports. Sotva se fanoušci rozkoukali, přišla další zpráva - dánský IGL se vrací domů. FaZe Clan jsou opět kompletní.

Posledních 23 měsíců strávil 30letý veterán v barvách mezinárodních mousesports, kde zastával svou tradiční roli IGL. Forma týmu v čele s Davidem „frozen“ Čerňanským lítala jako na houpačce, nejlépe se dařilo na přelomu let 2019/2020, kdy se celek pohyboval na druhém místě světového žebříčku. Bohužel, online CS:GO mousesports nevyhovovalo a tým se propadal.

Ani zlepšený konec Karriganova působení nic nezměnil, Dána nahradil nový kapitán Christopher „dexter“ Nong. Karriganův přestup do FaZe Clan tak dostal zelenou.

Ve slavné organizaci naopak končí další legenda, Olof „olofmeister“ Kajbjer. Ten se k FaZe Clan připojil v srpnu roku 2017, když po více jak třech letech opustil Fnatic. O pár měsíců déle pak vydržel ve FaZe, s nimiž se dostal mimojiné do finále bostonského Majoru.

Budoucnost Olofmeistera je nejistá. Coldzera měl jasno - Švéd končí, dále soutěžit nebude. Jenže sám Olof vidí celou věc jinak. „Stále nevím, co bude dál,“ vyvrací Brazilcova slova o jasném odchodu. Především v posledních dnech šla pak Olofmeisterova forma nahoru. Říká si o nové angažmá?

Aktuální sestava FaZe Clan:

Helvijs „broky“ Saukants  
Russel „Twistzz“ Van Dulken  
Finn „karrigan“ Andersen
Håvard „rain“ Nygaard 
Marcelo „coldzera⁠“ David

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud