11. dubna 2021 • 18:40

Molotovy, těžké CT a znovu molotovy. Jaký je gameplay nového Tuscanu?

Autor: Jiří Novák – Sazka eLEAGUE
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tuscan, cpl_mill nebo Aztec. Poslední roky nejžádanější mapy fanoušků Counter-Striku, jedna z nich se nyní doopravdy vrací. Remake Tuscanu je v plném proudu, na greybox verzi mapy si ty největší světové hvězdy zastřílely v rámci showmatche před finále ESL Pro League 13. Kromě několika knifů a luxusního výkonu Mathieu „ZywOo“ Herbauta si fanoušci mohli blíže prohlédnout gameplay a styl mapy Tuscan.



„Fanoušci se pořád ptali, kdy se konečně de_tuscan vrátí. Slýchali jsme to všude, takže se to zdálo jako jasná věc, nedělat nic zbrusu nového a zaměřit se na Tuscan,“ říká Colin „Brute“ Volrath, tvůrce mapy de_tuscan. Jenže Colin nestačil na všechno sám a požádal o pomoc toho nejpovolanějšího.

Ruby, Shipped nebo Engage. Jen několik málo map ze širokého repertoáru Catfooda, zkušeného map makera, jenž se ujal CS:GO verze de_tuscan. „Je tam spousta věcí, která by mě nikdy nenapadla, kdybych na mapě pracoval sám. Je to super,“ hodnotí Brute spolupráci s Catfoodem.

Největší rozdíly vidí samotní tvůrci v obrovském množství možností házení granátů. Otevřený skybox nabízí velkou rozmanitost pro dýmovnice, molotovy, které nebyly v dřívějších verzích Counter-Striku k dispozici, jsou obrovsky silné. Toho si všimli i zkušení trenéři a komentátoři Tres „stunna“ Saranthus a Aleksandar „kassad“ Trifunović.

„Pokud věci zůstanou, jak jsou, budou muset být CT hodně agresivní. Molotovy jsou v malých prostorách Tuscanu velice silné,“ polemizovali známé osobnosti CS:GO scény.

Co se týče samotného showmatche, v něm byla úspěšnější sestava okolo Chada „SPUNJ“ Burchilla. Na výhru druhého celku nestačil ani opět vynikající výkon Mathieu „ZywOo“ Herbauta.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud