14. září 2022 • 16:52

Mašiny z G2 pokořily rekord! Skupinovou část ESL Pro League prošly bez ztráty jediné mapy

Autor: Kateřina Sauerstromová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nová sestava evropské organizace G2 spolu hrála teprve druhý velký turnaj, i za tak krátkou dobu ale boří rekordy. V ESL Pro League season 16 předvedl tým krasojízdu s celkovým skóre 10-0 na vítězné mapy.



Mezinárodní soupiska se stala vůbec prvním týmem v historii ESL Pro League, která dokázala projít skupinovou fází bez porážky a ztráty byť jen jediné mapy. V pěti zápasech hraných na dvě vítězné mapy G2 jasně dominovalo a ukázalo, že nově příchozí hráči našli se zbytkem sestavy parádní souznění.

Nový kapitán

V srpnu letošního roku se G2 otřáslo v základech. Tým opustil kapitán Aleksi “Aleksib”  Virolainen a puškař Audric “⁠JACKZ⁠” Jug. Do nelehké pozice lídra nastoupil bývalý kapitán Copenhagen Flames Rasmus "HooXi" Nielsen, poslední místo soupisky zaplnil bývalý střelec Complexity, Justin "jks" Savage.

Rekord pokořen

Dosavadní rekord 9 vítězných map ve skupinové části ESL Pro League držel Natus Vincere, který v minulé sezoně ztratil jedinou mapu proti Astralis v těsném skóre 14-16. Pouhý rok poté je ale vše jinak. Držitel rekordu NAVI se s titulem loučí a své místo přenechává borcům z G2.

Obměněná soupiska naskočila na server sebevědomě i přes nelehké soupeře v podobě Outsiders, BIG, MIBR, FTW a FaZe Clan. Kapitán HooXi podržel svůj tým v nervy drásajících prodlouženích v obou mapách proti BIG a v dalším prodloužení na mapě Ancient proti Outsiders. G2 jednoduše zaválelo a čistou sérií v letošním ročníku se kvalifikovalo přímo do čtvrtfinále. Honosnější začátek nové éry si G2 mohlo jen těžko přát.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud