13. července 2021 • 17:06

Riot zpřísňuje pravidla, AFK hráči v League of Legends si přijdou až na dvoutýdenní ban

Autor: Kateřina Sauerstromová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdokonalit herní zážitek všem poctivým uživatelům, to je jednoznačný cíl skupiny vývojářů, která má na starosti analýzu chování hráčů a s tím spojené vylepšení celkové kvality herního prostředí.



Neaktivní hráč automaticky znevýhodňuje zbytek týmu, který následně volí mezi tím, zda zkusí zápas dohrát dokonce a pokusit se i v početní nevýhodě zabojovat, nebo se raději vzdá. Riot si je vědom toho, jak moc takoví uživatelé kazí zábavu ostatním a rozhodl se zakročit.

„Nechceme přehnaně trestat hráče, kteří se občas odpojí bez vlastního zavinění. Na základě naší analýzy jsme zjistili, že hráčů, kteří jsou opakovaně AFK není tolik, ale jejich jediným cílem je kazit hru ostatním,” vysvětluje společnost Riot. Za náhlý disconnect vás hra potrestá stejně jako dříve, pokud se ale bude vaše chování opakovat, čeká vás ban na čtrnáct dní, čímž chce Riot bojovat přesně proti těm, kteří jsou neaktivní pravidelně.

Nově upravený systém: 
První úroveň: 5 min lockout + automatická prohra 
Druhá úroveň: 30 min lockout + automatická prohra  
Třetí úroveň: 14 dní lockout + automatická prohra 

Nemusíte se bát, že by se trest pouze sčítal a vás tak za tři náhlé odpojení čekal čtrnáctidenní ban. Systém vám za každou férově dohranou hru smaže předchozí AFK záznam.

Další problém, který hráči League of Legends moc dobře znají, je tzv. Queue Dodging. Jedná se o situaci, kdy hráč opustí vytvořené lobby ve chvíli, kdy už hráči vybírají své šampiony. Riot se rozhodl zpřísnit pravidla i pro tento prohřešek a přidává další úroveň.

Dosavadní úrovně trestů (nezměněny):
První dodge během 24 hodin: 6 min lockout (15 pro ARAM) a -3 LP pro ranked 
Druhý dodge během 24 hodin: 30 min lockout a -10 LP pro ranked 

Nově přidaná úroveň: 
Třetí dodge během 24 hodin: 12 hodin lockout a -10 LP pro ranked

Riot představil změny už v dubnu letošního roku, objeví se ale až v první velké aktualizaci, které by se hráči měli konečně dočkat v průběhu července 2021.

Zdroj: win.gg

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud