5. října 2017 • 11:50

Úspěšnější než fotbalisté? Fenerbahce bojuje na MS v League of Legends

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po sedmi ligových kolech je turecké fotbalové mužstvo v tabulce až na sedmém místě. Fanoušci však v těchto dnech upírají zraky na jiný tým, nesoucí stejné barvy. V Číně totiž začala skupinová fáze mistrovství světa v počítačové hře League of Legends a o postup bojuje také tým 1907 Fenerbahce, který vlastní fotbalový klub Fenerbahce SK.



Hráči Fenerbahce se na mistrovství světa v League of Legends (LoL) představí poprvé v historii. Probojovali se tam díky regionální kvalifikaci, kterou ovládli. Úvodní skupinovou fázi vyhráli čtyřmi výhrami a jednou porážkou, svého prvního přirazeného soupeře Team oNe Esports pak vyřadili v poměru 2:1 na zápasy a zajistili si tak postup do další skupinové fáze.

Ve skupině se utkají se třemi protivníky, bohužel pro ně jsou však všichni soupeři silnými adepty na postup, a tak turecký tým může pouze překvapit. Dnes narazili na tým Royal Never Give Up, se kterým ale prohráli. Jejich šance na postup ovšem stále žije, v sobotu poměří síly s G2 Esports, o den později pak se Samsung Galaxy.

Ze čtyř čtyřčlenných skupin postupují dva nejlepší do čtvrtfinále. Celý turnaj pak vyvrcholí 4. listopadu velkým finále, kde dva nejlepší týmy zabojují o největší podíl z finanční odměny. Ta začíná na 2,25 milionu dolarů, do výsledné částky se pak ještě připočítají zisky ze vstupenek, live přenosů a dalších prodejů. Vítěz z této částky získá 37,5 %, poražený 13,5 %, podíl se pak stále snižuje o přibližně polovinu, poslední čtyři týmy (z 24) pak získají pouze půl procenta.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud