14. února 2019 • 19:37

Fortnite ničí konkurenci. Kvůli nedostatku hráčů se propouští v Activision

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výrobce videoher Activision Blizzard propustí téměř 800 zaměstnanců, což je zhruba osm procent celkové pracovní síly. Firma se po rekordních výsledcích v loňském roce připravuje na prudký pokles příjmů, uvedla agentura AP. Activision vlastní hry jako je Call of Duty a Candy Crush.



Propouštění je ukázkou hospodářského cyklu, ve kterém se v tomto odvětví střídá období růstu a poklesu. Úspěch firmy je spojen s videohrami, které ale mohou mít relativně krátkou životnost, než se hráči přesunou jinam. Právě teď je velký zájem o hru Fortnite konkurenční společnosti Epic Games, která snižuje zájem o hry jiných výrobců.

Activision Blizzard očekává, že v letošním roce mu příjmy klesnou zhruba o 20 procent na 6,03 miliardy USD (137,7 miliardy Kč), proto se rozhodla snížit počet zaměstnanců. Odhad zaostal za prognózami analytiků, kteří v anketě společnosti Refinitiv čekali pokles příjmů pouze na 7,25 miliardy USD.

Loni firma zvýšila zisk téměř pětinásobně na 1,8 miliardy USD (41,1 miliardy Kč). Příjmy se zvýšily o sedm procent na 7,5 miliardy USD, což je nejvyšší částka od založení firmy před 40 lety.

Generální ředitel Bobby Kotick analytikům řekl, že letošní rok si vyžádá výrazné změny, aby se firmě podařilo dosáhnout dlouhodobého cíle. Proto učiní změny, které mají umožnit vývojářským týmům rychleji vytvořit lepší obsah pro nejlepší produkty.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud