17. dubna 2020 • 16:35

VIDEO: Luxus pro hráče. Která americká organizace má nejlepší gaming house?

Autor: David Jiránek, grunex.com
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Říká se jim gaming house, nebo také facility. Jedná se o tréninková zázemí pro esportové týmy. Existuje hned několik důvodů, proč jsou tato zázemí důležitá ve vrcholném esportu. Hráči si na sebe zvyknou i mimo hru, můžou rychleji konzultovat mezi sebou a trenérem strategie a nese to i další výhody. Například z manažerského hlediska máte o všem přehled.



Tyto tréninkové prostory se nyní zejména v Americe rozrůstají a už nejde jen o pronajatý dům, kde je tuna počítačů a několik puberťáků, kteří hrají denně spolu.

Pojďme se podívat na ty nejzajímavější.

Team Liquid byl jedním z prvních, který si vybudoval své prostory přímo pro hráče v Los Angeles. Nechybí tématické místnosti pro trénink League of Legends, CS:GO a DOTA hráčů.

Následovala organizace 100 Thieves. Nadeshot "vykradl banku" a investoval miliony dolarů do jedněch z nejluxusnějších prostor pro gaming vůbec.

Krom dedikovaných místností pro esportové týmy zde nalezneme i streamerská zázemí. Odsud Nadeshot dohlíží nad celou organizací, navrhuje se tu merch a tvoří pořady.

Do třetice tu máme TSM. V jejich nejnovějším videu se celek chlubí 50milionovou stavbou. Nic ještě není finálně dokončené, a tak jde o zajímavý pohled do zákulisí, jak vlastně taková gaming facility vzniká.

Po dokončení půjde o největší týmové prostory na západě se 7 650 metry čtverečními.

Také české organizace nechtějí být pozadu. Sampi finišuje s přípravou gaming housu za neuvěřitelných 30 milionů korun. Brute si v Praze zařídili obrovský střešní byt s vířivkou na snad stejně velké terase. A brzy se můžeme dočkat dalších oznámení.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud