17. července 2014 • 10:53

Slavia odstoupila od jednání s ruskými investory, hledá jinou cestu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia se nevydá do rukou ruských majitelů, v momentální chvíli zůstává většinový podíl Aleši Řebíčkovi. Současný šéf klubu se nedohodl na vstupu investora, se kterým jednal zhruba od loňského listopadu. Z Edenu už odešli funkcionáři, kteří dohlíželi na zájmy potencionálního ruského zájemce. Informaci přinesl jako první deník Insider.



O příchodu ruského investora do Slavie se mluvilo zhruba od loňského listopadu. Nejblíž k finální dohodě bylo na začátku jara. "Sešívaní" na popud ruských zástupců odvolali trenéra Koubka, instalovali Alexe Pastoora a do vedení usedli noví lidé.

Experiment s nizozemským koučem nevyšel, Slavia se nakonec se štěstím zachránila až v dramatickém závěru a jen díky klopýtání přímých konkurentů. V posledních týdnech nakonec nedopadla ani jednání s ruským investorem, který byl v souvislosti se Slavií skloňován.

Majitel Slavie Aleš Řebíček a předseda FAČR Miroslav Pelta Majitel Slavie Aleš Řebíček a předseda FAČR Miroslav PeltaFoto Michal Beránek (Sport)

"Slavia od jednání odstoupila a zatím nepokračují," přiznal mluvčí Slavie Jiří Vrba. Většinovým majitelem klubu zůstává Aleš Řebíček, na kterém bude dál z velké části záviset financování celé organizace.

Konec jednání s ruskými zájemci způsobil i odchod funkcionářů, které ruský investor na jaře do klubu vyslal. U týmu už nepůsobí poradce sportovního vedení Igor Kornějev ani další člen vedení, Nizozemec Jan Willem van Dop.

Na to, že jednání nemusí skončit dohodou, už po skončení minulé sezony upozorňoval deník Sport. Mluvilo se o variantě B bez účasti Rusů, kde dokonce mohl figurovat protřelý funkcionář Ivan Horník.

Slavia si tak na vstup nového partnera, který by s financováním klubu pomohl stávajícímu majiteli Aleši Řebíčkovi, musí ještě počkat. Klub každopádně má zajištěný rozpočet na příští sezonu, nový trenér Beránek už v týmu přivítal některé posily.

Do Slavie přišli obránci Martin Latka z Düsseldorfu a Jiří Bílek z Lubinu, oba jako volní hráči zadarmo. Na hostování tým posílil Jakub Petr z Olomouce, útok vyztuží Bekim Balaj ze Sparty.  

Klub se na druhou stranu zbavil velkého počtu hráčů, s některými vedení po mizerné sezoně ukončilo spolupráci. Slavia naposledy prodala nadějného záložníka Jakuba Jankta. Osmnáctiletý talent podepsal smlouvu v italském Udine.

Trenér Slavie Miroslav Beránek
Trenér Slavie Miroslav Beránek

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud