Michal Koštuřík
21. července 2014 • 14:55

Jihlava přišla o zraněného Lukáše Masopusta a nemá levého obránce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
Otázky a odpovědi: Nominace na MS! Pohřební tiskovka, nároďák jako Třinec. Je tým starý? A proč nejedou…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tipněte si sestavu Jihlavy pro první kolo s Mladou Boleslaví. Správnou odpověď se ale dozvíte až v neděli odpoledne. Ani kouč Petr Rada ji totiž dnes nezná, zdravotní problémy důležitých hráčů mu nabourávají plány.



Už teď ví, že musí hledat alternativu za Lukáše Masopusta , Adama Jánoše a Arnolda Šimonka. Navíc postrádá typického levého beka. „Trošku nás to zaskočilo,“ pronesl ředitel klubu Zdeněk Tulis nad seznamem absentérů.

Co šest dní před úvodním soubojem s Mladou Boleslaví trápí Vysočinu?

Lukáš Masopust. Klíčový pravý halv má poraněný sval a ještě několik týdnů nebude k dispozici. Zranil se v červnu v Uherském Hradišti před utkáním reprezentace U-21 s Rakouskem. Odkládá se tak i jeho přestup do Sparty nebo jiného špičkového tuzemského týmu. „Rozhodli jsme se, že nebudeme tým v tuhle chvíli oslabovat,“ sdělil ředitel Tulis. Na Masopustovo místo může naskočit Kukoľ či Kliment.

Adam Jánoš. Vysočině se podařilo domluvit se Spartou prodloužení hostování nadějného univerzála, jenže také Jánoše trápí zranění a nebude pro neděli k dispozici. Vynechá i další kolo se Spartou, která mu start tradičně smluvně zatrhla. Poprvé tak může nastoupit v pátek 8. srpna s Bohemians 1905.

Arnold Šimonek. Angažmá v tureckém Manisasporu mu pokazila nemoc a stejný neduh jej trápí také po návratu do Jihlavy. Slovenského útočníka opět sklátily vysoké horečky a podstoupí celkové vyšetření organismu. Kdy se bude moci vrátit na hřiště, to momentálně nikdo netuší. „Je to asi hlubší problém,“ tuší kouč Petra Rada, jenž bude v útoku stavět na bosenském páru Harba-Mešanovič. Zdravotní problémy trápily v posledních dnech také Marcina, Jungra a Šourka. Ti by ale mohli být do konce týdne fit. „V sestavě mám tři až čtyři otazníky,“ přiznal trenér.

Chybí levý obránce.Zatímco na pravou stranu se podařilo získat zkušeného Vlastimila Vidličku, který nahradí Jana Mikulu, nalevo se díru po odchodu Vepřeka s Joslem zacelit zatím nepodařilo. „Hledáme dál,“ uvedl Tulis. Jako alternativa se nouzově nabízí zkušení Marek či kapitán Vaculík. „Kádr nemáme tak široký a chybí nám klasický levý obránce,“ uvědomuje si Rada.

Změny v Jihlavě
přišli
Jan Kliment (návrat z Banské Bystrice)
Arnold Šimonek (návrat z Manisasporu)
Lukáš Kryštůfek (návrat z Vlašimi)
Vlastimil Vidlička (Olomouc)
Jakub Fulnek (přeřazen z B-týmu)
Adam Jánoš (prodlouženo hostování ze Sparty)

 odešli
Karol Karlík (Galati (Rum.)
Tomáš Josl (hledá si angažmá)
Michal Vepřek (návrat do Olomouce(
Jan Mikula (návrat do Slavie)
Vojtěch Přeučil (Táborsko)

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud