Jan Podroužek
25. července 2014 • 12:01

Příbram vydraží nové dresy, peníze věnuje dětskému domovu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příbram spouští charitativní akci pro dětský domov. Zítra se postaví doma u Litavky vicemistrovi Plzni v nových dresech, ale ty hráčům nezůstanou. Sami je totiž formou dražby nabídnou fanouškům a výtěžek pak půjde právě na příbramský dětský domov Pepa. „Mám radost, že jsme spolupráci obnovili a můžeme pomoct,“ těší Petra Větrovského, generálního ředitele středočeského klubu.



Dražba dresů ale nebude jedinou akcí pro dětský domov. Kromě ní by Příbram chtěla spustit i v minulosti úspěšný projekt Šance pro každého.

„Teď o prázdninách u nás v areálu často potkávám kluky i holky s míčem, kteří si tu chtějí hrát. Proto jsem se rozhodl to znovu spustit, jednou týdně si tu za účasti našich hráčů pod vedením našich trenérů budou moci zahrát nejen děti z ulice, ale i právě z dětského domova,“ slibuje Větrovský.

Sám se ho v minulosti účastnil bývalý obránce a dnes asistent trenéra Marcel Mácha. „Velice dobře si na to pamatuji, moc mě to bavilo. Byl jsem rád, že jsme mohli dětem udělat aspoň trochu radosti,“ vzpomíná Mácha.

„Naše děti neměly to štěstí, že by s nimi táta hrál fotbal, nebo třeba lyžoval. Sport je skvělý pro získání vůle a motivace a právě to našim dětem chybí. Díky těmhle projektům tu možnost mít budou,“ uvedla s nadšením ředitelka dětského domova Pepa PhDr. Věra Splitková.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud