10. srpna 2014 • 22:17

Dvougólový zabiják Chramosta: Trenérovi jsem snad zamotal hlavu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Jan Chramosta prožil snový debut v základní sestavě plzeňských fotbalistů. Letní posila Západočechů se v utkání v Českých Budějovicích blýskla potřetí v kariéře dvěma góly v jednom ligovém utkání a výrazně se zasloužila o vysoké vítězství 4:0. Chramosta věří, že si tím při velké útočné konkurenci v Plzni pomohl a trochu zamotal hlavu kouči Dušanu Uhrinovi mladšímu.



"Je to úžasné, je to skvělé. Takhle jsem si to představoval jen v tom nejrůžovějším snu. Takže jsem naprosto šťastný," řekl nadšený Chramosta novinářům po vydařeném debutu v základní sestavě Plzně.

Nejprve se prosadil při samostatném úniku v 17. minutě a pak se trefil po hodině hry z voleje po centru Davida Limberského. "Trénujeme voleje hodně, hodně centrujeme. Trenér to hodně chce, hlavně chce zakončení hlavou. Já spíš raději nohou, to se dneska podařilo," uvedl třiadvacetiletý Chramosta.

KOMPLETNÍ SESTŘIH: Budějovice - Plzeň 0:4
Video se připravuje ...

Potřetí v kariéře se mu povedlo dát v jednom ligovém duelu dvě branky a je rád, že tak dokázal využít šanci, kterou dostal. Zda si tím řekl v konkurenci Slováka Marka Bakoše a Stanislava Tecla o místo v základní sestavě, netuší.

"To je otázka na trenéra. Udělal jsem pro to maximum. Dnes dal šanci mně, dal jsem dva góly, tak snad jsem se mu trošku odvděčil. Věřím, že jsem mu i trochu zamotal hlavu," řekl Chramosta s úsměvem.

Vyřazení z Evropské ligy s Ploještí ho stále hodně mrzí. Také proto, že si v pohárech kvůli nedávnému zranění příliš nezahrál. "Bohužel jsem se po dvou týdnech zranil a na tři týdny jsem z toho vypadl. Pak nebyl čas experimentovat," uvedl Chramosta.

"Těšil jsem se na to, že si zahraju evropské poháry. Bohužel se to nepodařilo. Teď máme ještě dvě šance - ligu a pohár. V těch chceme skončit na vrcholu. To vypadnutí odčiníme, až vyhrajeme titul a zvedneme nad hlavu pohár. Jinak ne," dodal Chramosta.

České Budějovice - Viktoria Plzeň: Gól Jana Chramosty na 4:0
Video se připravuje ...

České Budějovice - Viktoria Plzeň: Gól Jana Chramosty na 2:0
Video se připravuje ...

České Budějovice - Viktoria Plzeň: Gól Radima Řezníka na 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud