24. srpna 2014 • 00:31

Ruka Slavie ve vápně! Sudí pískl, ale ne penaltu. Plzeň se zlobila

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNÍ SESTŘIHY | Sobotní šlágr fotbalové Synot ligy mezi Slavií a Plzní (1:0) mohl dopadnout úplně jinak. Hosté se hodně zlobili, že sudí Zelinka neodpískal ve druhém poločase za bezbrankového stavu po ruce Nitrianského pokutový kop. „Myslím, že to bylo metr ve vápně,“ vracel se k důležitému momentu západočeský záložník Václav Pilař.   



Ke zmíněné situaci došlo v 54. minutě. David Limberský se snažil procpat míč před bránu, dráhu mu zkřížila ruka Milana Nitrianského. Sudí Zelinka situaci pískl, pro hosty nařídil přímý kop. Západočeši se ale zlobili. Měli totiž pocit, že se slávistický hráč míče dotkl už v pokutovém území.  

CELÝ SESTŘIH: Slavia Praha - Viktoria Plzeň 1:0
Video se připravuje ...

Slavia s Plzní hrála v té chvíli 0:0, Západočeši ve druhém poločase začínali získávat převahu. David Limberský rozjel nebezpečnou akci, kterou zastavila ruka slávistického beka Nitrtianského. Rozhodčí vše viděl a pískl, jenže míč vyndal za vápno a nařídil přímý kop.

Západočeští hráči se okamžitě seběhli k hlavnímu sudímu. Dožadovali se odpískání penalty. „Myslím si, že to bylo metr ve vápně, říkal to i David Limberský. Musel bych se podívat na video, ale co jsem viděl, tak to metr ve vápně bylo,“ komentoval celou situaci bezprostředně po utkání Václav Pilař.

Martin Latka v souboji s Danielem Kolářem.Foto Dominik Bakeš (Sport)

„Já to tady hodnotit nemůžu, ale v kabině se neslo, že to bylo metr ve vápně,“ dodal na tiskové konferenci plzeňský trenér Miroslav Koubek.

Z následného přímého kopu poslal míč Václav Procházka jen do zdi. Jak dokládají záběry na videu z celé akce, slávistická zeď navíc předčasně vystoupila a plzeňskému exekutorovi situaci pořádně ztížila.

Šlo o jeden ze zásadních momentů vypjatého zápasu o čelo tabulky fotbalové Synot ligy. Pokud by Plzeň šla do vedení, mohl duel dopadnout úplně jiným výsledkem. Místo toho udeřil hlavou domácí Zmrhal a zařídil pro Slavii velmi cenné vítězství.

Přitom Plzeň dlouhodobě platí za tým, který v Česku zahrává penalty nejčastěji. Naopak Slavia se „pyšní“ úplně jinou bilancí, penaltu nekopala už 67 zápasů.

Podívejte se na video a sami posuďte, zda se penalta kopat měla, nebo ne.

Slavia - Plzeň: Ruka domácího Nitrianského v pokutovém území
Video se připravuje ...

Slavia - Plzeň: Nitrianský zachránil domácí od branky
Video se připravuje ...

Slavia - Plzeň: Bakoš trefil z přímého kopu jen tyč domácí branky
Video se připravuje ...

Slavia - Plzeň: Gól domácího Zmrhala na 1:0
Video se připravuje ...

Miroslav Koubek Plzeň k vítězství v Edenu nedovedl
Miroslav Koubek Plzeň k vítězství v Edenu nedovedl

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud