Jonáš Bartoš
15. září 2014 • 22:13

Penalta pro Plzeň, penalta pro Liberec. Sudí ale pustili oba fauly

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Pondělní ligová dohrávka mezi Libercem a Plzní (1:1) měla šťávu. Slušná návštěva, dramatický závěr, vypjaté emoce na trávníku. Diváci i liberečtí hráči se rozčilovali, když sudí Franěk uznal po sporné, zřejmě ofsajdové situaci branku Pilaře, ve druhém poločase se zase dožadovali penalty po souboji Limberského se Šuralem. Zákrok se pískat dal, stejně tak na druhé straně kontakt Karišika s Vaňkem.



K penaltovým zákrokům došlo ve druhém poločase. Nejprve na straně Liberce, když v 65. minutě Karišik držel unikajícího Vaňka. Plzeňský záložník byl faulován, nicméně pádu sám pomohl. Možná proto hlavní arbitr situaci pustil. Na semináři rozhodčích ovšem šéfka sudích Dagmar Damková uvedla, že rozhodující je, kde faul končí. A Vaněk byl evidentně držen i v pokutovém území.

Franěk nepískl ani zákrok Limberského na výtečně hrajícího Šurala. Liberecký kanonýr unikal západočeské obraně, v pokutovém území ho skluzem zastavil Limberský. „Penalta,“ dožadovali se diváci i domácí hráči na trávníku. Sudí však situaci pustil.

Penalta pro Plzeň, penalta pro Liberec. Sudí odpustili oba fauly
Video se připravuje ...

„On (Šural) si to píchnul, myslím, že jsem tam byl celkem včas. Zasáhl jsem balon, pak jsem ho vzal i přes nohy. Šel nejdřív balon, pak nohy. Jestli to je penalta, nebo ne, to už hodnotit nemůžu,“ komentoval celou situaci Limberský. „Zasáhl nohy i balon, myslím, že se mohlo pískat,“ nesouhlasil Šural.

Oba momenty podle opakovaných záběrů na videu šly pískat. „Na obou stranách to podle mě byly penalty. Je to o rozhodčím, jak to posoudí. Možná to udělal nejlíp, že nic nepísknul a dopadlo to takhle. Bylo to fifty-fifty,“ řekl autor první plzeňské branky Václav Pilař.

Na verdikty sudího si příliš nestěžoval ani domácí trenér Samuel Slovák. „V utkání byla řada rychlých akcí, množství osobních soubojů. Některé byly na hraně, ale sudí se tak rozhodl,“ pokrčil rameny liberecký kouč.

Zklamanější odcházeli z trávníku hosté. Plzeň přijela do Liberce jako vedoucí tým ligy, měla skvělou možnost odskočit na tři body dotírající Spartě a dalším soupeřům. To se Západočechům nepovedlo, musí se spokojit s bodem po remíze 1:1. „Je to ztráta, která nás mrzí. Ale pořád vedeme ligu. Jaký kdo má v téhle chvíli náskok, není až tolik podstatné,“ ohlédl se za utkáním trenér Koubek.

Plzeň remizovala v Liberci 1:1 a o bod vede fotbalovou ligu
Video se připravuje ...

Udeřila Plzeň z ofsajdu? Gól Pilaře asi neměl platit Udeřila Plzeň z ofsajdu? Gól Pilaře asi neměl platitFoto Pavel Mazáč SPORT

Liberecký Šural využil Kozáčikovy chyby a skóroval
Video se připravuje ...

Pohotový zákrok libereckého gólmana proti Pilařově střele
Video se připravuje ...

Václav Procházka se snaží ubránit Josefa Šurala.
Václav Procházka se snaží ubránit Josefa Šurala.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud