Pavel Janega
25. září 2014 • 14:12

Proč Balaj přijde o derby? Slavia za něj teprve Spartě zaplatí

Autor: Pavel Janega, jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Kuchtův gól hlavou byl odvolán kvůli ofsajdu
Hradec Králové - Slavia: Zadražil fantasticky vychytal Chytila
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slávistický útočník Bekim Balaj si nezahraje v sobotním derby pražských "S". Sparta si při přestupu albánského reprezentanta vynutila zahrnout do smlouvy klauzuli, která mu v tomto ročníku zabraňuje naskočit do zápasu s letenským klubem.



Jde o neobvyklou dohodu. Kluby se většinou domlouvají na zákazu startu hráče, který je na hostování. Vedení Sparty a Slavie ovšem v případě Bekima Balaje udělala výjimku.

"Je to realita, o které jsme věděli, když se přestup uskutečňoval," řekl trenér Miroslav Beránek na středeční tiskové konferenci. "Balaje jsme chtěli, takže jsme s touto podmínkou souhlasili."

Beránek dodal, že dohodu mezi Spartou a Slavií bere jako fakt, který k fotbalu patří. "Musíme se s tím vyrovnat," podotkl. Podle informací Sportu nemůže Balaj nastoupit do utkání kvůli tomu, že Slavia částku za jeho přestup uhradí Spartě až na konci sezony.

Slavia se chystá na derby: Chceme navázat na vítěznou vlnu
Video se připravuje ...

LIGA NARUBY: Sparta vyhraje derby, protože... vyhraje Slavia
Video se připravuje ...

Na jeden z vrcholů sezony se tak musí Slavia připravovat bez gólového útočníka, jenž by byl pro defenzivu letenského týmu hrozbou, byť slávisté vstoupí do sobotního utkání v roli papírově slabšího soupeře.

"Na začátku sezony jsem si myslel, že půjdeme do derby v lepší výchozí pozici, než ve které se momentálně nacházíme. Poslední výsledky a zejména hra na Bohemce nás nepotěšily," připustil Beránek, který vedle Balaje nevyužije ani v minulém kole vyloučeného Nitrianského.

Co musí Slavia před zápasem s odvěkým rivalem napravit? "V úvodních zápasech jsme uspěli díky tomu, že jsme hráli na hranici sebeobětování, nasazení. Proti Bohemce nám tohle chybělo. Byl to hlavní aspekt. V duelu se Spartou tak musíme předvést takový výkon jako proti Liberci a Ostravě," prohlásil slávistický kouč.

"Říká se, že derby nemá favorita. A přestože jsme v pozici outsidera, hrajeme doma a nechceme dát kůži zadarmo," dodal Beránek.

Balaj zpíval polské chorály. Nejlepší fanoušky má ale Slavie
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud