Jonáš Bartoš
29. října 2014 • 19:17

Překvapí Plzeň Horváthem? Možná proto hrál za Domažlice, řekl Lavička

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to zvláštní pohled. Pavel Horváth, takřka čtyřicetiletý zkušený bard, místo dresu Viktorie Plzeň oblékl triko Jiskry Domažlice a nastoupil v ČFL. Existuje šance, že by ho trenér Koubek použil jako žolíka v sobotu proti Spartě? „Vždycky může dojít k nějakému překvapivému tahu. Tohle může být jeden z nich,“ prohlásil sparťanský kouč Vítězslav Lavička při středečním setkání s novináři.



Nezpochybnitelný kapitán a dirigent týmu na podzim i vinou zranění vypadl ze sestavy, po vyléčení bolavé nohy se snaží vrátit.  Teď čeká na šanci. Aby se udržel ve formě, odešel se rozehrát do třetiligových Domažlic.

„Naše sestava v Plzni je jasná. Chtěl bych se udržet ve formě, když by byla možnost nastoupit. Pokud bych měsíc nehrál utkání, bylo by to těžké,“ vysvětlil Horváth. Dohoda je taková, že stále zůstává k dispozici Plzni. V nižší soutěži bude hrát jen v případě, kdy ho trenér Koubek v ligových zápasech nevyužije.

Proto není vyloučené, že by se plzeňský lídr objevil v základu pro šlágr se Spartou. Horváth bude v sobotu připravený. Pokud na něj trenér Koubek ukáže, půjde na věc.  „Ať už se soupeři znají do detailů, vždycky může dojít k nějakému překvapivému tahu. Tohle může být jeden z nich,“ uvedl sparťanský kouč Vítězslav Lavička.

Zároveň vyzdvihl Horváthův přínos pro plzeňský tým. „Hra Viktorky s Pavlem Horváthem měla svoji originalitu. Pavel dokáže na hřišti vymyslet překvapivé řešení ve zlomku vteřiny, byť dneska už nepatří mezi sprintery. Ale jeho fotbalové myšlení a kopací technika je taková, že může být pro celkový užitek týmu platný,“ ocenil.

O Horvátha byl velký zájem Po zápase poskytl rozhovor.
O Horvátha byl velký zájem Po zápase poskytl rozhovor.

Půjde tedy Horváth do akce právě proti jeho týmu? „Možná byl tohle zrovna důvod, proč se šel Horváth rozehrát za Domažlice. Šel na vlastní žádost, to zase svědčí o tom, jak má fotbal rád a jaký je to profík,“ chválil Lavička.

Jeho protějšek Miroslav Koubek však nerad točí sestavou, navíc k velkým zásahům nemá důvod. Plzeň v posledních týdnech šlape, naposledy prohrála koncem srpna na Slavii. Od té doby v osmi zápasech jen jednou remizovala.

Horváth tedy s největší pravděpodobností znovu jen zůstane v teplákovce na střídačce, v neděli potom pojede s Domažlicemi do Převýšova.  „Zápas se Spartou vnímám ho jako hráč Plzně pořád stejně. Určitě ji chceme porazit, abychom si udrželi vedení v lize. Za Domažlice je to jiná soutěž, na kterou se přeorientuju zase v neděli dopoledne. Uvidíme, jak budu vytížený v sobotu. Od toho se bude všechno ostatní odvíjet,“ řekl hráč, který po sezoně nejspíš zanechá profesionální kariéry.

Sparťané se připravují na souboj s Plzní
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud