1. listopadu 2014 • 04:40

TÝM SNŮ z hvězd Plzně a Sparty: Převahu v sestavě má mistr!

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Sestava snů: Čtenáři poskládali jedenáctku z hvězd Plzně a SpartySestava snů: Čtenáři poskládali jedenáctku z hvězd Plzně a SpartyFOTO: iSport.cz

    PŘÍMÝ PŘENOS 20:15 | Vrchol podzimní části Synot ligy je tady. Dnes večer se střetnou velcí rivalové. Viktoria Plzeň proti pražské Spartě. První proti druhému. Obě mužstva disponují kvalitním kádrem, v české nejvyšší soutěži jim sotva může někdo konkurovat. Hlavně z toho důvodu bylo zajímavé sledovat, jak čtenáři poskládali v anketě iSport.cz TÝM SNŮ právě z hvězd Plzně a Sparty. Do svého výběru zahrnuli převážně zástupce úřadujících mistra, kterých je sedm, čtyři posty zbyly na lídra nejvyšší soutěže

  • BRANKÁŘ: Matúš Kozáčik (Plzeň, 3385 hlasů)

    V Plzni má neotřesitelnou pozici, která mu pomohla i do branky slovenské reprezentace. Díky svým výkonům je právem označován za jednoho z nejlepších brankářů v Synot lize. V letošní sezoně vynechal jediný ligový zápas (proti Českým Budějovicím 4:0), ve zbývajících jedenácti duelech inkasoval osmkrát. Sparťan David Bičík je v tomto ohledu lepší (5 obdržených branek), u čtenářů ale Kozáčik vyhrál o 460 hlasů.
    Náhradník: David Bičík (2925 hlasů)

    Matúš KozáčikFoto Michal Beránek Sport

  • OBRÁNCE: Pavel Kadeřábek (Sparta, 5495 hlasů)

    Nejenže na pomyslné pravé straně obrany porazil plzeňského Radima Řezníka, sparťanský rychlík ovládl celou anketu, protože získal absolutně největší počet hlasů. Kadeřábek je klíčovou postavou letenského klubu i reprezentace. Od minulé sezony má jeho forma vzestupnou tendenci. Momentálně v Česku asi nenajdete lepšího pravého beka.

    Pavel KadeřábekFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • OBRÁNCE: David Limberský (Plzeň, 4830 hlasů)

    Dlouhodobě patří ke stavebním kamenům Viktorie Plzeň. V předchozích dvanácti ligových zápasech nevynechal ani minutu, připraven je i na dnešní bitvu se Spartou. Mnoho expertů se shoduje, že na pozici levého obránce mají Západočeši navrch. Ostatně stejný názor vyslovili i čtenáři, Limberský porazil Costu o více než 3000 hlasů. 

    David LimberskýFoto Michal Beránek SPORT

  • OBRÁNCE: Mario Holek (Sparta, 3786 hlasů)

    Kvůli zranění chyběl Spartě několik týdnů. Na postech stoperů se protočili Ondřej Švejdík, Radoslav Kováč a Jakub Brabec. V sestavě zůstal poslední jmenovaný. Švejdík ani Kováč nepřesvědčili trenéra Vítězslava Lavičku o tom, že jsou lepší než Holek. Naopak. O někdejším záložníkovi Lavička řekl, že ho pořád považuje za středního obránce číslo jedna. Holkovi pomohlo i to, že se ze zranění rychle oklepal a znovu je oporou Sparty.

    Mario HolekFoto Pavel Mazáč SPORT

  • OBRÁNCE: Václav Procházka (Plzeň, 3407 hlasů)

    Reprezentant a stálice v plzeňské defenzivě. V anketě se pral o poslední volné místo v "sestavě snů" se sparťanem Jakubem Brabcem, nakonec ho porazil o 900 hlasů. Procházka stejně jako Limberský odehrál všechny ligové zápasy bez jediného střídání.
    1. náhradník v obraně: Jakub Brabec (2502 hlasů)
    Nejméně hlasů z obránců: Radoslav Kováč (483)

    Václav ProcházkaFoto Pavel Mazáč SPORT

  • ZÁLOŽNÍK: Bořek Dočkal (Sparta, 5324 hlasů)

    Nejen ve Spartě, ale i v reprezentačním dresu nabral v posledních týdnech neskutečnou fazónu. Tu navíc okořeňuje důležitými góly. Není náhoda, že ho sledují zástupci bundesligových klubů, včetně Schalke 04 a Hamburku. Pokud si formu udrží, neudrží ho pravděpodobně Sparta ve svém kádru. V zimě můžeme očekávat, že přiletí zajímavá nabídka.

    Bořek DočkalFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • ZÁLOŽNÍK: Ladislav Krejčí (Sparta, 4798 hlasů)

    Ladislav Krejčí je dalším sparťanem, který na Letné asi dlouho nezůstane. V Itálii se hojně spekuluje o jeho přesunu do Interu Milán, což by podle Pavla Nedvěda byla štace, kde by mohl dostat šanci. Hráčův agent navíc potvrdil, že „je v kontaktu s půlkou Itálie“. Teď jde jen o to, jestli k transferu dojde už v zimě, nebo až po sezoně.

    Ladislav KrejčíFoto Michal Beránek (Sport)

  • ZÁLOŽNÍK: Lukáš Vácha (Sparta, 4064 hlasů)

    Sparta s jeho příchodem v zimě 2013 konečně našla vhodného hráče na post defenzivního záložníka. Kromě pár drobných chyb nebo třeba špatné rozehrávky si Vácha většinou splní úkoly, se kterými jde na hřiště. Pokud chybí, jeho absence se na hře Sparty citelně projeví. Také on je hráčem, kolem nějž krouží zájemci. Před několika týdny se na něj vyptávali zástupci Standardu Lutych či Twente.

    Lukáš VáchaFoto Michal Beránek (Sport)

  • ZÁLOŽNÍK: Václav Pilař (Plzeň, 4035 hlasů)

    V Plzni jen hostuje a je otázkou, zda po sezoně v klubu zůstane. Nicméně návrat na západ Čech byl nejlepším řešením, které mohl udělat. Ve Viktorii znovu nastartoval svou kariéru a pomalými krůčky se vrací do vrcholové formy. Navíc je znovu členem užšího reprezentačního výběru. V lize se zatím trefil dvakrát.

    Václav PilařFoto ČTK

  • ZÁLOŽNÍK: Tiémoko Konaté (Sparta, 2667 hlasů)

    Sparťanské překvapení podzimu. Trenér Lavička ho nasadil do sestavy kvůli zranění Josefa Hušbauera a zatím neměl důvod dělat změny. Zajímavé bude sledovat, pro koho se letenský kouč rozhodne, až se Hušbauer uzdraví. Konaté má však obrovský potenciál, který se musí rozvíjet a byla by škoda ho přibrzdit. K dokonalosti mu chybí sebevědomí a zbrklost, také by měl odbourat špatné defenzivní návyky.
    1. náhradník v záloze: Daniel Kolář (2120 hlasů)
    Nejméně hlasů ze záložníků: Ondřej Vaněk (752)

    Tiémoko KonatéFoto Sport

  • ÚTOČNÍK: David Lafata (Sparta, 4851 hlasů)

    V souboji se Stanislavem Teclem byl pro čtenáře iSport.cz jasnou volbou. Vyhrál o 3650 hlasů. Lafata má neuvěřitelný čich na góly, ale zároveň je neuvěřitelným bojovníkem. Na hřišti naběhá obdivuhodný počet kilometrů. Cizí mu není ani práce dozadu, což se u hrotového útočníka cení. Ne nadarmo na něj sází i reprezentační kouč Pavel Vrba.
    1. náhradník v útoku: Stanislav Tecl (1201 hlasů)
    Nejméně hlasů z útočníků: Roman Bednář (45)

    David LafataFoto Dominik Bakeš (Sport)

  • Sestava snů: Čtenáři poskládali jedenáctku z hvězd Plzně a Sparty Sestava snů: Čtenáři poskládali jedenáctku z hvězd Plzně a SpartyFoto iSport.cz

    Kompletní výsledky ankety čtenářů najdete zde »

    SESTAVA v rozestavení 4–5–1: Kozáčik – Kadeřábek, Procházka, Holek, Limberský – Pilař, Konaté, Vácha, Dočkal, Krejčí – Lafata.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud