10. února 2015 • 13:30

Sparťan Vácha: Mahmutovič by nezvládl to, co Lafata

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Uznává kvality bosenského útočníka Aidina Mahmutoviče i to, že se mu střelecky daří. Přesto si sparťanský záložník Lukáš Vácha myslí, že pro letenský tým není ztráta, když přetahovanou o střelce vyhrála Plzeň. „Mahmutovič není hráčem pro Spartu,“ řekl v rozhovoru pro deník Sport zástupce kapitána úřadujících mistrů.



Vácha nezpochybňuje, že Mahmutovič umí dávat góly. Není pro něj překvapením, že se mu po příchodu do Plzně v zimní přípravě daří. To ale nic nemění na jeho názoru, že ve Spartě by byla jeho situace úplně jiná. „Hrajeme úplně jiným stylem, než on potřebuje. Do Sparty se nehodí,“ má jasno záložník.

Pravdou je, že tým trenéra Vítězslava Lavičky sází na hru s útočníkem Davidem Lafatou . „Vidíte, jak David hraje zády k brance. Nemyslím si, že Mahmutovič je hráč, který by tohle zvládl,“ myslí se Vácha.

Když ale přijde řeč na to, že Mahmutovič měl v zimě na stole nabídky od Sparty i od Plzně, a vybral si Západočechy. Sám Vácha v minulosti ve stejné chvíli zvolil letenský klub. „Jeho rozhodování ale bylo samozřejmě trošičku těžší, když je ve Spartě nejlepší střelec v historii české ligy,“ usmívá se záložník Sparty.

„David Lafata je kanonýr, který góly prostě dávat bude. Přes něj je těžké se prosadit. Tohle určitě u Mahmutoviče rozhodovalo. Ve Spartě by nehrál, pokud by byl David zdravý. A těžko by se spokojil s rolí náhradníka,“ domnívá se Vácha.

Záložník letenského mužstva se nebál okomentovat i svůj nedávný výrok ohledně simulací a Václava Pilaře . Ten je parťákem Váchy v národním týmu, na klubové úrovni však válí za konkurenta z Plzně. Tvrzení sparťana vyvolala řadu reakcí. „Jsem rád, že to lidé řeší. Ale zároveň si uvědomuji, že to může být i kontraproduktivní, co se týče mě a potažmo v tomto případě i národního týmu, aby se v něm neroztříštily vztahy,“ přemýšlel nahlas Vácha.

Zároveň poznamenal, že respektuje kvality všech hráčů na hřišti a respektuje je i v osobním životě. „Ale mám názor na každého z nich, a ten přece můžu svobodně říct,“ stojí si za svým.

Jedním dechem ale dodává, že aktivitě na sociální síti twitter na jaře v tomto směru ubere plyn. „Nechtěl bych přilévat olej do ohně. Myslím si, že jaro bude samo o sobě dost vyhrocené. Takže by tyto věci… Ne, že by byly zbytečné, ale byly by navíc,“ dodává.

Záložník Sparty Lukáš Vácha si během soustředění v Turecku vyzkoušel práci s fotoaparátem.
Záložník Sparty Lukáš Vácha si během soustředění v Turecku vyzkoušel práci s fotoaparátem.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud