7. března 2015 • 22:07

CELÝ SESTŘIH: Liberecké zoufalství trvá. Teplice berou vítězství 2:0

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce se ani na sedmý pokus nedočkali ligového vítězství. Po domácí porážce 0:2 s Teplicemi zůstanou i po 19. kole na předposledním místě, navíc se na ně dotáhl poslední Hradec Králové. Hosté naopak poskočili na páté místo.



Liberec byl v prvním poločase aktivnějším týmem, nedokázal ale zlomit střelecké prokletí. Selhal zejména Frýdek, který dvakrát minul prázdnou branku. Poprvé se do velké šance dostal v 11. minutě poté, co Šural těsně před gólmanem Grigarem tečoval míč, podruhé mohl ve 20. minutě potrestat špatné vyběhnutí teplického brankáře, ale trefil jen břevno.

Teplice naopak udeřily z první vážnější akce. Ve 13. minutě se po rohovém kopu dostal k odraženému míči na hranici vápna Vachoušek a povedenou ranou z voleje poslal hosty do vedení. V lize se zkušený záložník prosadil takřka přesně po roční odmlce.

Inkasovaná branka s domácími viditelně otřásla, a i když měli po přestávce optickou převahu, byla z velké části bezzubá. Navíc ani Teplice se do útoku nijak nehrnuly a na dlouhou dobu tak byla jedinou šancí nenápadná střela hostujícího Potočného z 66. minuty do tyče.

CELÝ SESTŘIH: Liberec – Teplice 0:2
Video se připravuje ...

Další vážnější příležitost přišla až v 80. minutě, ale Bakoš z přímého kopu na středu vápna technickou střelou Grigara nezaskočil. Liberec se poté nadechl k závěrečnému náporu, ale výrazně zahrozil jen po dlouhé Frýdkově autu, který nadělal teplické obraně velké problémy.

Na druhé straně opět udeřilo z ojedinělého útoku. Nivaldo obral o míč Ndiayeho a přihrál Potočnému, s jehož střelou si ještě Kolář poradil, ale na Vůchovu dorážku už nedosáhl.

Teplice si tak udržely neporazitelnost pod novým trenérem Petrem Radou (2 výhry, 1 remíza), posunuly se na páté místo v tabulce a za čtvrtou Mladou Boleslaví zaostávají o dva body. Liberec naopak prodloužil sérii bez vítězství na sedm zápasů a na předposlední příčce ho stejně jako Hradec dělí od záchrany tři body.

Branky: 13. Vachoušek, 90. Vůch. Rozhodčí: Proske - Kordula, Caletka. ŽK: E. Brabec - Jablonský, Potočný, Lüftner, Ljevakovič. Diváci: 4111.

Liberec: O. Kolář - Sus (74. Ďubek), E. Brabec, Pokorný, Fleišman - Frýdek, Pavelka, Sackey, Breznaník (57. Ndiaye) - Šural, Bakoš. Trenéři: Kotrba a Csaplár.

Teplice: Grigar - Matula, Lüftner, Jablonský, Krob - Vondrášek (54. Vůch), Litsingi (82. Takács), Ljevakovič, Vachoušek, Nivaldo (90.+3 Salami) - Potočný. Trenér: P. Rada.

Liberec - Teplice: Gól Egona Vůcha na 0:2
Video se připravuje ...

Liberec - Teplice: Málem vlastní gól Jiřího Fleišmana
Video se připravuje ...

Liberec - Teplice: Zahozená tutovka Martina Frýdka
Video se připravuje ...

Liberec - Teplice: Gól Štěpána Vachouška na 0:1
Video se připravuje ...

Liberec - Teplice: Břevno Martina Frýdka
Video se připravuje ...

Liberec - Teplice: Tyč Romana Potočného
Video se připravuje ...

Liberec - Teplice: Přímý volný kop Marka Bakoše
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud