7. března 2015 • 18:50

CELÝ SESTŘIH: Jablonec ztratil body. V Jihlavě remizoval 1:1

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Jablonce poprvé na jaře ztratily body, když v 19. kole první ligy jen remizovali 1:1 na hřišti Jihlavy. Severočeši vedli po gólu Crnkiče, ale po změně stran srovnal svým premiérovým gólem v české lize Šulek. Druhý Jablonec tak dal šanci druhé Spartě odskočit na rozdíl čtyř bodů. Vysočina sice popáté za sebou nevyhrála, ale bod s aspirantem na poháry je cenný, navíc po 358 minutách ukončila čekání na gól.



Na nevydařený vstup do sezony reagoval kouč Jihlavy Luděk klusáček několika změnami v základní sestavě. Oproti Slovácku jen na lavičce náhradníků zůstal gólman Blažek či útočník Harba. Naopak se do ní po disciplinárním trestu vrátil obránce Tlustý a poprvé na jaře také krajní záložník Fulnek.

Vysočina, které v předchozích sedmi duelech porazila Jablonec pouze jednou, začala zápas aktivně a po čtvrthodině ji mohl po centru Mešanoviče zprava poslat do vedení Šulek, ale jeho střela jen těsně minula bránu.

CELÝ SESTŘIH: Jihlava - Jablonec 1:1
Video se připravuje ...

Jablonec se v Jihlavě dlouho nemohl dostat do tempa, jenže domácí potvrzovali, že s koncovkou mají v posledních zápasech velký problém. Až v 29. minutě mohli jít hosté do vedení, a to po chybné rozehrávce gólmana Hanuše, který se do branky vrátil po dvouzápasové pauze zapříčiněnou zraněním ruky. Šabala však jeho chybu potrestat nedokázal. Hanuše svou střelou trefil jen do hrudníku.

Jenže hned z dalšího rychlého kontru Severočechů už udeřilo. Ve vápně Jihlavané zapomněli na úplně volného Crnkiče, jenž poslal Jablonec do vedení.

Pět minut po pauze už to mohlo být o dvě branky, ale na Gregušovu přízemní střelu k tyči stihl gólmana Jihlavy reagovat, a tak se z gólu radovali na druhé straně. V 54. minutě mířil k tyči přesně slovenský záložník Šulek.

Jihlava - Jablonec: Gól Nermina Crnkiče na 0:1
Video se připravuje ...

Jihlava - Jablonec: Gól Petera Šulka na 1:1
Video se připravuje ...

Vysočina tak ukončila sérii bez vstřeleného gólu po 358 minutách. V zápětí trenér hostí Šilhavý poslal na trávník Mingazova, ale tohle střídání se vůbec nepovedlo. Ten totiž na trávníku nevydržel ani půl hodiny, protože po dvou žlutých kartách šel v 82. minutě pod sprchy.

Jihlavští fotbalisté ale přesilovku využít nedokázali. Hru Jablonce oživil střídající Masopust, který ještě na podzim působil v Jihlavě, ale ani on remízový stav nezlomil.

Jihlava - Jablonec: Šance Valerijse Šabaly
Video se připravuje ...

Jihlava - Jablonec: Šance Petera Šulka
Video se připravuje ...

Jihlava - Jablonec: Šance Murise Mešanoviče
Video se připravuje ...

Jihlava - Jablonec: Druhá žlutá karta pro Ruslana Mingazova
Video se připravuje ...

19. kolo první fotbalové ligy:

Vysočina Jihlava - Baumit Jablonec 1:1 (0:1)

Branky: 54. Šulek - 32. Crnkič. Rozhodčí: Lerch - Wilczek, Hájek. ŽK: Šulek, Kučera, - Kopic, Greguš, Mingazov. ČK: 82. Mingazov. Diváků: 3011.

Jihlava: Hanuš - Kukol, Kryštůfek, Tlustý, Hybš - T. Marek, Kučera - Fulnek, Šulek (74. Harba), Vaculík (84. Kliment) - Mešanovič (62. Marcin). Trenér: Klusáček.

Jablonec: Hrubý - Romera, Pernica, Beneš, F. Novák - Greguš, Hübschman - Kopic (69. Masopust), M. Pospíšil (90.+1 Rossi), Crnkič (59. Mingazov) - Šabala. Trenér: Šilhavý.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud