19. března 2015 • 17:07

Petržela promluvil o šlápnutí: Žádný úmysl, Kenijovi jsem se omluvil

Autor: šq, bk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Den poté, co Milan Petržela v utkání Plzně se Slavií (1:0) šlápl na Levana Keniju, prostřednictvím klubového prohlášení vysvětlil, jak k celému incidentu došlo. "Šlápl jsem na něj nechtěně, hned v zápase jsem se mu omlouval," vzkázal 31letý záložník.



Bezprostředně po utkání se o incidentu s Kenijou bavit nechtěl, Milan Petržela mezi novináře nepřišel. Jak k souboji, kdy slávistickému protihráči za autovou čárou šlápl na lýtko, došlo, popsal až v klubovém prohlášení.

"Chtěl jsem rychle rozehrát aut a sledoval jsem spíš hřiště a spoluhráče. Nechtěně jsem na něj šlápl, v té chvíli už můj pohyb nešel změnit," litoval Petržela. "Nebyl v tom žádný úmysl. Přímo v zápase jsem se mu omlouval, on mou omluvu bez problémů přijal," zdůraznil.

Celou situací se den po utkání začala zabývat disciplinární komise. "Disciplinární komise projednala případ Milana Petržely na základě podnětu člena FAČR, zhlédla záznamy situace a rozhodla se zahájit disciplinární řízení," potvrdil pro iSport.cz předseda komise Richard Baček.

Plzeň - Slavia: Petrželovo šlápnutí na Kenijovu nohu
Video se připravuje ...

Petrželovi hrozí trest, jehož výši může ovlivnit i to, že se podobných prohřešků dopustil už v minulosti. Tři zápasy nemohl hrát po šlápnutí na hradeckého Poděbradského před čtyřmi lety, stejný distanc měl i v roce 2008 za atak Tijani Belaida.

Z hlediska rozhodování komise o možném trestu bude důležitý především Petrželův incident z loňského roku proti Liberci. 29. března se ohnal po Martinu Frýdkovi a od disciplinárky dostal důtku za nesportovní chování.

Jisté je, že Petržela smí nastoupit v neděli proti Liberci, případný distanc se bude počítat až v následujících zápasech. "V zápise o utkání nebylo nic o incidentu uvedeno, proto podle platných předpisů nemůže být hráči činnost předběžným opatřením zastavena," vysvětlil Baček.

Plzeň na domácí půdě porazila Slavii 1:0, v tabulce před Spartou získala už pětibodový náskok. V neděli čeká lídra tabulky další domácí střetnutí s posledním Libercem.

"Myslím si, že to bude hodně podobné utkání jako se Slavií. Liberec bude hrát zezadu a nebude si dělat moc starostí s kombinací. Náš cíl je nicméně neměnný – a tím jsou tři body," prohlásil Petržela.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Slavia 1:0
Video se připravuje ...

Fotbalisté Plzně se radují z gólu Jana Holendy, který rozhodl duel se Slavií
Fotbalisté Plzně se radují z gólu Jana Holendy, který rozhodl duel se Slavií

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud