22. června 2015 • 13:02

V Boleslavi představili Baroše: Jdu do klubu s ambicemi

Autor: jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Milan Baroš byl představen jako nová posila Mladé Boleslavi, středočeskému klubu se už v pátek upsal na dva roky. 33letý útočník přichází do týmu jako volný hráč, když se nedohodl na další spolupráci s Baníkem Ostrava. "Jednání byla rychlá, korektní, nikdo nic nevymýšlel," řekl prezident klubu Josef Dufek. "Jdu do klubu s ambicemi. Bude se hrát předkolo poháru, ve špičce české ligy. Mohla by to být dobrá sezona," řekl Baroš, který v novém působišti bude nosit dres s číslem 27.



"Byl jsem na dovolené, když mi můj agent pan Paska oznámil možnost jít do Boleslavi. Jednání byla korektní, velmi otevřená a potom už jsem byl rozhodnutý," řekl dnes Baroš na tiskové konferenci.

"Po dvanácti letech, co jsem strávil venku, se mi už nechtělo cestovat, tahat někam rodinu. Máme to kousek. Velkou roli hrály ambice Mladé Boleslavi. Je tu předkolo Evropské ligy, hraje se na špičce české ligy. Momentálně se posiluje kádr, takže by z toho mohla být dobrá sezona a mohli bychom se přiblížit těm třem týmům, které byly v minulé sezoně odskočené," doplnil bývalý reprezentační útočník.

Baroš: Konec v Baníku mě mrzí, ale je přede mnou nová výzva
Video se připravuje ...

Je mu jasné, že se od něj bude hodně očekávat. "Očekávání byla vždy, když jsem někam šel. S tím problém nemám. Pokud zůstanu zdravý, myslím, že pořád na to fotbalově mám a mužstvu mám co dát. Potřebuji potrénovat, sžít se s týmem. Věřím, že tady týmu pomůžu," uvedl třiatřicetiletý útočník.

Pořád ho mrzí konec v Ostravě, kde fotbalově vyrostl. I dnes prohlásil, že od Baníku nedostal nabídku na prodloužení smlouvy, byť majitel slezského klubu Petr Šafarčík tvrdí opak. "Je to jednoduché. Kdyby jednání Baníku byla stejně korektní a rychlá jako v případě Boleslavi, tak by to dneska bylo jinak. Já jsem neměl problém hrát za Baník v příští sezoně zadarmo. Neutíkal jsem, vyrostl jsem tam. Žádnou nabídku jsem nedostal, co říká pan Šafarčík, to je jeho věc," uvedl Baroš.

"Samozřejmě ten klub pro mě znamená moc. Mrzí mě to, jak to dopadlo. Jedna kapitola končí a otevírá se druhá. Já jsem stoprocentně hlavou v Mladé Boleslavi, kde budu odvádět maximum," dodal vítěz Ligy mistrů s Liverpoolem.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud