25. července 2015 • 04:50

Posily Sparty? Steinhöfer střídal o půli, Paixao nebyl vidět

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Jihlavský Jiří Krejčí si v souboji se sparťanem Paixaem v utkání 1.kola Synot ligy pomáhal i nedovolenými zákroky. Ty občas bolely oba fotbalisty. Zápas skončil 0:0.Jihlavský Jiří Krejčí si v souboji se sparťanem Paixaem v utkání 1.kola Synot ligy pomáhal i nedovolenými zákroky. Ty občas bolely oba fotbalisty. Zápas skončil 0:0.FOTO: Pavel Mazáč (Sport)

    Ne, tohle nebyla premiéra, jakou si „nová“ Sparta představovala. Pražský klub nastoupil v Jihlavě v systému 3-5-2, do základní sestavy se vešly tři letní posily, další dvě se pak dostaly na hřiště během utkání. Jenže až na aktivního Martina Frýdka se jim nedařilo. Němec Markus Steinhöfer dokonce střídal už o poločase.

  • Markus Steinhöfer

    Známka deníku Sport: 3

    Velké zklamání. Německý krajní obránce, který přišel jako náhrada za Pavla Kadeřábka, navázal na špatné výkony z přípravy. V Jihlavě zkazil hodně přihrávek, dopředu nebyl vůbec prospěšný. Trenér Ščasný to dobře viděl, o přestávce ho nahradil Fatai.

    Markus Steinhofer Markus SteinhoferFoto Dominik Bakeš (Sport)

  • Martin Frýdek

    Známka deníku Sport: 6

    Nejlepší ze sparťanských posil. Stejně jako v přípravě byl Frýdek velmi aktivní, na levé straně toho hodně oběhal. Klapala spolupráce s útočníkem Krejčím. Po přestávce se přesunul na pravou stranu, tato změna mu ovšem neprospěla. Ze hry se trochu vytratil a v 68. minutě střídal. Ještě předtím nicméně připravil dobrou pozici pro Bořka Dočkala, jehož střelu obrana Jihlavy zablokovala.

    Zklamaný Martin Frýdek Zklamaný Martin FrýdekFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Marco Paixao

    Známka deníku Sport: 4

    „Chtěl bych překonat svůj rekord 28 gólů. Když jich dám 30, bude to skvělé,“ tvrdil sebevědomý Portugalec před začátkem ligy. V Jihlavě měl ale k brance blízko jen jednou, když mířil těsně vedle soupeřovy branky. Jinak byl od hry hodně odříznutý, když už byl u míče, tak daleko od jihlavského vápna. I jeho trenér Ščasný střídal, na hřišti vydržel do 75. minuty.

    Jihlava - Sparta: Šance Marka Paixaa
    Video se připravuje ...

  • Kehinde Fatai

    Známka deníku Sport: 5

    Nigérijský útočník vystřídal o poločase Markuse Sienhöfera a postavil se do útoku vedle Paixaa. Přestože se snažil být aktivní, do nebezpečného zakončení se nedostal. Nejlepší moment si nechal na 77. minutu, kdy krásně vysunul kolegu Litsingiho. Ten ovšem v samostatném úniku zklamal.

    Útočník Kehinde Fatai ve vzdušném souboji Útočník Kehinde Fatai ve vzdušném soubojiFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Franci Litsingi

    Na hřiště se dostal až v 75. minutě, přesto měl na kopačkách rozhodnutí. To když dostal výborný míč od Fataie a postupoval sám na jihlavského brankáře Hanuše. Jenže střelu nezvládl, míč napálil jen doprostřed branky. Více toho na hřišti nestihl.

    Jihlava - Sparta: Tutovka Franciho Litsingiho
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud