24. srpna 2015 • 04:58

Problém pro trenéra Vrbu! Kolář se v Plzni trápí, opět ho střídali

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na plzeňskou oporu lehla deka. Daniel Kolář, z kraje sezony jeden z nejlepších hráčů týmu, momentálně nemůže najít ztracenou pohodu. Reprezentační záložník střídal proti Olomouci už v 57. minutě, zápas mu podobně jako ten s Vojvodinou úplně nevyšel. „Trošku se teď trápí, ale moji důvěru má,“ říká plzeňský trenér Karel Krejčí. Pokles Kolářovy formy není dobrou zprávou pro reprezentaci, které se blíží klíčové duely evropské kvalifikace s Kazachstánem a v Lotyšsku.



Od redaktorů Sportu dostal Kolář za utkání s Olomoucí (2:0) čtyřku, tedy podprůměrnou známku. Plzeňský středopolař se sice snažil zapojovat do kombinace, hlásil se o balony, ale znovu to nebylo úplně ono.

„Nechci říct, že hrál Dan v první půli špatně. Odskakoval od hráčů, hledal si prostor, akorát rozehrávka zezadu byla dost pomalá, trvalo, než se k němu dostal balon, potom to měl složité,“ hájil trenér Krejčí plzeňského lídra.

Přitom Kolář vstoupil do sezony výborně, hlavou se trefil v Superpoháru s Libercem (2:1) i v následné ligové premiéře se Slavií (2:1). To je ale z hlediska produktivity v této sezoně všechno, brzy třicetiletý záložník se dostal do menší herní krize.

Pod novým trenérským duem Krejčí, Horváth nastoupil v obou zápasech od začátku, nicméně utkání nedohrál ani v play off Evropské ligy s Vojvodinou (3:0). Už po něm trenér Krejčí připustil, že Kolářova forma není úplně ideální, což se opakovalo i v zápase s Olomoucí.

„Proti Olomouci jsme hráli do plné obrany, tak to měl trošku složitější. Ne, že by měl špatnou formu, ale úvod sezony mu vyšel líp, napadaly mu tam góly. Teď se trošku trápí, ale moji důvěru má, věřím, že se v dalších zápasech zvedne,“ dodal Krejčí.

Horší fazona ofenzivního středního záložníka není dobrou zprávou pro národní tým. Daniela Koláře nejspíš nemine pozvánka na duely s Kazachstánem (3. září) a v Lotyšsku (6. září). Vzhledem ke zranění Tomáše Rosického se Kolář bude do taktických plánů pro klíčové kvalifikační duely hodit. Krejčí, který je zároveň i Vrbovým asistentem u národního týmu, ale o možné Kolářově pozvánce či roli v národním týmu po utkání s Olomoucí nepromluvil.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Olomouc 2:0. Hosty zlomily Ďurišovy góly
Video se připravuje ...

Superpohár Plzeň - Liberec: Gól Daniela Koláře na 2:0
Video se připravuje ...

Plzeň - Slavia: Gól Daniela Koláře na 1:0
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud