23. srpna 2015 • 21:40

Plzeň děkuje náhradníkům. Ďuriš pálil, Kovařík skvěle centroval

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čas pro plzeňské fotbalisty se ke konci utkání s Olomoucí (2:0) povážlivě krátil. Na tabuli svítil dlouho stav nula nula, hosté odolávali drtivému náporu domácích fotbalistů. Zápas zlomili až střídající hráči. Jan Kovařík připravil první branku pro Michala Ďuriše, útočník v závěru přidal i druhou branku. „Rozhodl zápas, to o jeho formě svědčí,“ těšilo plzeňského trenéra Karla Krejčího.



Zisk plného počtu bodů obhájce ligového titulu nutně potřeboval, vždyť už tři zápasy čekala Plzeň na ligové vítězství. Převaha byla proti Olomouci drtivá, leč branka dlouho nepřicházela.

„Pamatuju si to už z předešlých let, co jsme působili v Plzni s Pavlem ( Vrbou ). Taky byly zápasy, kdy jsme měli výraznou předvahu a vítězstvím to neskončilo. Náš tlak se ale stupňoval, věřil jsem do poslední chvíle, že to zvládneme,“ ohlédl se za zápasem domácí trenér Karel Krejčí.

Utkání zlomila až dvojice hráčů, která do dění na hřišti zasáhla až na začátku druhého poločasu. Za bezbrankového stavu musela domácí lavička něco udělat. Krejčí s asistentem Pavlem Horváthem v 57. minutě poslali do akce Ďuriše s Kovaříkem, z placu se pakovali Kolář a Kopic.

Změna na ofenzivních postech Plzni prospěla. V 86. minutě, v době stále sílícího tlaku hráčů v modročerveném, se od Vaňka dostal míč ke Kovaříkovi a ten z lajny přesným pasem našel před odkrytou brankou Ďuriše – 1:0 pro Plzeň.

Plzeň - Olomouc: Gól Michala Ďuriše na 1:0
Video se připravuje ...

Zaplněný stadion burácel, domácí si mohli pořádně vydechnout. V nastavení si ještě Rajtoral došel pro penaltu, Ďuriš ji bez problémů proměnil a stal se hlavním hrdinou utkání.

Plzeň - Olomouc: Gól Michala Ďuriše z penalty na 2:0
Video se připravuje ...

„Co jsem měl možnost vidět na těch několika trénincích, Michal má dobrou sportovní formu. Ve čtvrtek odmakal těžké utkání (play off Evropské ligy s Vojvodinou), vydal se, proto tam dneska šel až v průběhu. Nakonec utkání rozhodl, to o něčem svědčí,“ chválil svého hráče Krejčí.

Krejčí si po těžkém utkání mohl gratulovat, střídání zafungovala dokonale. „Mají i na lavičce připravené velmi dobré hráče. My jsme byli ke konci zápasu už celkem utahaní, jim čerstvé síly oživily hru. Michal Ďuriš vstřelil rozhodující gól, asi to bylo pro Plzeň dobré střídání,“ hořce se pousmál olomoucký gólman Miloš Buchta, autor několika výborných zákroků.

Dvougólový Ďuriš byl s výkonem samozřejmě spokojený. „U nás jsou takové zápasy normální, výsledkově se nám v lize nedařilo,“ reagoval nejprve na dlouho neefektivní ofenzivu. „Olomouc hrála ze zabezpečené obrany, dlouho jí to vycházelo. Jsem rád, že gól přišel, díky za ty tři body,“ hlásil útočný univerzál.

Plzeň si připsala druhé vítězství v ligovém ročníku, s ohledem na tabulku pro ni velmi důležité, pětibodová ztráta na vedoucí Spartu by se jinak povážlivě zvyšovala. „Celý zápas jsme si vytvářeli převahu, naše šance pochytal dobře chytající Buchta. Hráče jsem nabádal, ať jsou trpěliví, jsem rád, že ta první gólová akce v závěru přišla. Jsou to tři nesmírně cenné body, doufám, že nás povzbudí do odvety v Srbsku, před reprezentační pauzou šlo o důležité vítězství,“ zhodnotil Krejčí.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Olomouc 2:0. Hosty zlomily Ďurišovy góly
Video se připravuje ...

Pavel Horváth se běží radovat k hráčům po vedoucím gólu
Pavel Horváth se běží radovat k hráčům po vedoucím gólu

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud