25. října 2015 • 04:30

Sparťan Fatai míří na EURO. Za koho si může zahrát proti Česku?

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká republika může na evropském šampionátu ve Francii narazit na sparťanského útočníka Kehindeho Fataie. Že se vám účast nigerijského fotbalisty na EURO nezdá? Odpověď na otázku je snadná. 25letý Fatai slíbil totiž rumunskému svazu, že bude reprezentovat barvy země, kde působil už od svých sedmnácti let. „Do konce roku bych měl dostat rumunský pas,“ řekl v rozhovoru pro klubový magazín sparťanský střelec.



Ačkoliv pochází z Nigerie, která vyprodukovala hvězdně fotbalisty typu Johna Obi Mikela, Victora Mosese či Ahmeda Musy, rozhodl se Kehinde Fatai reprezentovat Rumunsko, kde strávil většinu času své dosavadní kariéry.

"Měl bych sice aktuálně šanci probojovat se do nigerijského národního týmu, ale už jsem dal ústní slib rumunskému svazu, který mě nedávno oslovil, zda bych měl zájem reprezentovat jejich zemi,“ vypráví Fatai.

Sparta - Thun: Fataiova parádní klička
Video se připravuje ...

Očekává, že do konce kalendářního roku obdrží rumunský pas a pak už by mělo jít všechno jako po másle. „EURO je pro mě samozřejmě velkou motivací,“ přemítá o evropském šampionátu nový oblíbenec Letenských.

Ve Francii by se mohl postavit i proti české reprezentaci. Rumunsko je totiž ve třetím koši a v případě nepostupu Ukrajiny a Bosny, by Češi zůstali ve druhém, což by teoreticky znamenalo, že se obě země mohou potkat ve skupině.

Kehinde Fatai měl ve Spartě slabší start, teď už ale září
Kehinde Fatai měl ve Spartě slabší start, teď už ale září

Pro Fataie by to byl pikantní souboj. V současné době totiž poznává kouzlo Prahy a dokonce se i učí česky. „Hodně brzy jsem zjistil, že čeština je opravdu složitá,“ přiznal mimo jiné v rozhovoru a prozradil, co dělá ve volném čase. „Rád se procházím po Starém Městě, postupně si na všechno zvykám. Jsem tu zatím opravdu jen chvilku a je těžké srovnávat to s Bukureští, kde jsem žil mnoho let a měl tam i rodiče a bráchu."

RENTGEN: Proč je Fatai nebezpečný? Používá Lafatovy zbraně
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud