Stanislav Hrabě
4. prosince 2015 • 17:25

Posila od rivala? Slavia jedná o Hušbauerovi, Spartě poslala nabídku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záměr Slavie Praha posílit mužstvo o sparťanského záložníka Josefa Hušbauera, nebezpečného střelce ze střední a delší vzdálenosti, doznal konkrétní podobu. Červenobílí zaslali na Letnou nabídku, „Sparta se jí bude zabývat,“ potvrdil zdroj deníku Sport. Tím není dáno, že se atraktivní přesun z Letné do Edenu uskuteční. Jednání teprve začínají. „Nemyslím si, že by to bylo tak blízko,“ dodala osoba, která se dobře v českém fotbalovém prostředí vyzná.



Rovněž reakce ze slávistické strany je prozatím dosti zdrženlivá, nikoli ovšem zamítavá. „Jsou to jenom spekulace, k nimž se nebudeme vyjadřovat a ani je nějak komentovat,“ sdělil ředitel oddělení komunikace Jiří Vrba.

A kouč Sparty Zdeněk Ščasný k dotazu na případný přestup Josefa Hušabeuera do Slavie řekl, že „jeho neúčast v zápase s Pardubicemi způsobil natažený sval a s jeho budoucností to nijak nesouvisí.“ Víc to nekomentoval.

Trenéru Dušanu Uhrinovi by se hráč s ostrou ránou určitě hodil, podobný typ postrádá. Hušbauer se však po nevydařeném angažmá v italském US Cagliari, kde skoro vůbec nehrál, nedostal do původní formy z ročníku 2013/2014, která mu vynesla s 18 trefami korunu krále střelců ligy a stabilní místo v základní sestavě české reprezentace.

Na podzim nastoupil záložník v rudém dresu ve dvanácti duelech, vstřelil jeden gól, není ovšem pokládaný za nepostradatelnou oporu. Ke Slavii měl aůe sparťanský odchovanec vysloveně odmítavý postoj, v rozhovorech několikrát prohlásil, že by do ní nikdy nešel.

Podle informací deníku Sport má Slavia zájem i o dalšího záložníka Bořka Dočkala, který naopak vyrůstal v Edenu. Jeho návrat je však mnohem vzdálenější, než u jeho kolegy ze středové řady Hušbauera.

Sparta - Ostrava: Hušbauerovo utrpení! Srážka, vymknutý kotník i ostrý faul
Video se připravuje ...

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud