6. prosince 2015 • 17:04

Pavlenkův vánoční dárek! Obřím kiksem věnoval gól Spartě

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Sparty David Lafata vstřelil jednu z nejlehčích branek své kariéry. Ostravský gólman Jiří Pavlenka totiž naservíroval sparťanskému kanonýrovi gól na stříbrném podnose i s vánočním věnováním. Po jeho hrubce šli Letenští do vedení a srazili domácí tým na lopatky. Beznadějně poslední Baník přitom Spartu přehrával, favorit utkání skóroval ze své jediné střely v prvním poločase a nakonec si oddychl po utrápené výhře 1:0.



Zrovna se rozbíhala 28. minuta. Lukáš Mareček zprava poslal centr do ostravského vápna. Míč letěl přímo do rukavic gólmana Pavlenky. Stačilo udělat jednoduchý zákrok, kterých brankáři udělají stovky.

Nikým neatakovaný reprezentant z Baníku však absolutně selhal. Místo, aby jednoduchý centr ztlumil do rukavic, rozhodl se ještě pro sklepnutí na zem. Toho využil všudypřítomný David Lafata . Do volného míče jen lehce ťukl a pohodlně zařídil první branku Sparty.

V tu chvíli nechápal nikdo. Diváci u televizí, fanoušci, trenéři ani samotní aktéři zápasu. Pavlenka svou chybou nabídl Lafatovi předčasný vánoční dárek a svému týmu zasadil těžký direkt.

"Gólmanovi to vypadlo, naštěstí pro mě jsem tam ještě stačil dát nohu a proměnit to," komentoval brankovou situaci v poločasovém rozhovoru pro stanici O2 Sport letenský kapitán.

Ostrava - Sparta: Pavlenkova megahrubka. Daroval gól Lafatovi
Video se připravuje ...

Šlo o velmi paradoxní moment. Během bídného podzimu, kdy Baník v šestnácti ligových kolech posbíral pouhé čtyři body, byl Pavlenka asi jediným hráčem, který zaslouží nějakou pochvalu.

Svými zákroky dokázal marné spoluhráče často držet nad vodou, v brance se mohl přetrhnout. Jako jednomu z mála mu není lhostejný osud zbídačeného klubu a celý podzim usilovně pracoval na tom, aby si slavný oddíl zachoval alespoň nějakou čest.

Tentokrát ale své spoluhráče polil studenou vodou. Domácí byli celé utkání překvapivě lepší, sparťanský výkon budil velké rozčarování. Někteří letenští příznivci u televizí dokonce raději přepínali na jiný kanál.

„Sparta za celou dobu neměla vůbec nic! Mrzí mě to hodně, protože to degradovalo náš výkon. Sehráli jsme velmi sympatický zápas, bohužel jsem si dneska vybral slabší chvilku," vyčítal si po utkání svou chybu Pavlenka.

Baník si vytvářel šance, bojoval a s mnohem větším zaujetím se rval o body. Největší možnost spálil v osmé minutě Tomáš Mičola, kdy Spartu zachránil skvělým zákrokem David Bičík, nejlepší muž utkání. Ostravští hráči hrozili i po přestávce, ke vší domácí smůle nastřelil Daniel Holzer jen tyčku odkryté branky.

Zápas se Spartou, kterou Baník v minulé sezoně venku porazil 1:0 a na Bazalech vyválčil remízu 1:1, jen dokládá aktuální situaci klubu. Snad neexistuje zápas, ve kterém by Korytářův soubor nevyrobil zbytečnou chybu, které mužstvo zabijí.

CELÝ SESTŘIH: Ostrava - Sparta 0:1. Hostům pomohl Pavlenkův kiks
Video se připravuje ...

Luka Lučič (vlevo) v souboji s Kehinde Fataiem
Luka Lučič (vlevo) v souboji s Kehinde Fataiem

Ostrava - Sparta: Bičíkova “lapačka” sebrala Mičolovi gól
Video se připravuje ...

Ostrava - Sparta: Baník je prokletý – Holzer trefil tyč prázdné brány
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud