Pavel Hartman
14. prosince 2015 • 21:34

Hřebík i Jarolím. TOP trenéři v kariéře ligové hvězdy Skaláka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je jednou z největších hvězd Synot ligy. Jiří Skalák září nejen v dresu Mladé Boleslavi, ale své umění již předvedl i na reprezentační úrovni. Kvalifikačními zápasy to však pro rodáka ze Sezemic nekončí. Jeho velkým snem je účast na EURO 2016 ve Francii. Kdo se na kariéře třiadvacetiletého fotbalisty nejvíce podílel a na kterého trenéra Skalák nejvíc vzpomíná?



Jaroslav Hřebík

Netrénoval mě v klubu, jen v mládežnické reprezentaci, přesto jsem se u něj hrozně zlepšil v taktických věcech, hlavně ve správném postavení. Měli jsme na to hodně porady. Trenér na nich nemluvil jen sám, ale každého se na něco pořád ptal. Třeba jak by měl být hluboký obranný blok. Pořád nám dával otázky a šel do detailů. Taky nám připomínal, že musíme trénovat víc než ostatní.

Václav Kotal

Vedl mě na hostování v Brně. Jeho doménou bylo přijímání balonu o zem. Říkal tomu deska, deska. Že člověk nezpracovává balon ze vzduchu, ale nechá si ho spadnout a hned si ho vezme do prostoru. Když se to naučí, má okamžitě jednu, dvě vteřiny navrch. Nebo byl pedant na přebírání balonu stylem branka, branka. Aby se hráč s balonem netočil dozadu, ale hned dopředu. Dbal na stejné taktické věci jako pan Hřebík.

Karel Jarolím

V Boleslavi mi ukázal, že fotbal není jen o tom, co se děje na hřišti, ale také o výživě, regeneraci. Měl jsem nutričního poradce, který mi přesně spočítal kalorický výdej. Začal jsem brát i doplňky stravy, proteinové tyčinky. A musel jsem si upravit váhu, což mi chvíli trvalo. Váží nás každý den, stačí kilo navíc, a už jsou problémy. Třeba nám dal dva dny volna. Pak někteří hráči přišli s dvěma kily nadváhy a trenér řekl, že když si to neumíme pohlídat, už nám dva dny volna nikdy nedá.

Vládci na svých postech! Nejlepší hráči podzimu podle známek Sportu
Video se připravuje ...

Vycházející ligové hvězdy v reprezentaci oslnily. Jaké mají zbraně?
Video se připravuje ...

TOP 5 gólů 9. kola: Pospíšilův přímý kop i Skalákův oblouček
Video se připravuje ...

Zahraje si Jiří Skalák za národní tým?
Zahraje si Jiří Skalák za národní tým?

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud