20. ledna 2016 • 15:35

Přestřelka v přípravě. Sparta dotahovala, ale Trenčín vyhrál 4:3

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Den po přípraveném duelu s Dortmundem (1:3) hráli fotbalisté Sparty další utkání. Na Strahově bojoval letenský tým proti Trenčínu. Napínavou přestřelku ovšem lépe zvládl slovenský celek, který nakonec vyhrál 4:3.



"Věděli jsme, že zápas s Trenčínem máme v plánu a Dortmund je tam navíc. Ale nechtěl jsem to rušit, takže jsme to zvládli v rámci kondiční přípravy," řekl novinářům trenér Sparty Zdeněk Ščasný. "Uspokojila mě hlavně druhá půle, kde bylo třicet, pětatřicet minut hodně dobrých. Ale tak bych si představoval, že proti Trenčínu budeme hrát celý zápas," dodal.

Sparta se ujala vedení už v šesté minutě zásluhou Juliše, hosté ale čtyřmi góly za sebou otočili. Postupně se trefili Ibrahim, Wesley a dva góly z penalt přidal Koolwijk. Za letenský celek sice v závěru dvěma zásahy zdramatizoval utkání Lafata, na víc už to ale nestačilo.

"Jsme ve fázi, kdy nabíráme fyzičku, a každý takový test je pro nás dobrý," řekl Lafata, který se prosadil i v úterý, kdy proti Dortmundu vyrovnal na 1:1. "Je fakt, že asi dvě minuty to vypadalo, že bychom je (Borussii) mohli potrápit, ale pak nám došly síly a druhý gól nás i trošku zlomil," uvedl.

Ze dvou proher za sebou si kapitán Sparty nic nedělá. "Není to úplně to podstatné, ale každá prohra v přípravě nám může pomoct, protože se můžeme vrátit k tvrdé práci, bez které to nejde," prohlásil Lafata. Nevadilo mu ani to, že Sparta proti Trenčínu nastoupila jen krátce po utkání s Dortmundem. "Bylo to náročné, ale stejně bychom trénovali dvoufázově, takže je lepší hrát, než trénovat," dodal.

Přípravné fotbalové utkání:

Sparta Praha - AS Trenčín 3:4 (1:3)
Branky: 58. a 78. Lafata, 6. Juliš - 29. a 52. Koolwijk obě z pen., 17. Ibrahim, 21. Wesley.

Sestava Sparty: Štěch - Mareček, Mazuch (69. Brabec), Holek, Costa (46. Frýdek) - Zahustel (46. Dočkal), Matějovský, Jiráček (46. Vácha), Hybš (46. Lafata) - Fatai, Juliš. Trenér: Ščasný.

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný se baví s Markem Matějovským
Trenér Sparty Zdeněk Ščasný se baví s Markem Matějovským

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud