Stanislav Hrabě
16. března 2016 • 09:26

Slavia chce Uhrina na lavičce při derby. Pro kouče žádá podmínku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za prohřešky (slovní osočení rozhodčího) v Mladé Boleslavi obdržel slávistický trenér Dušan Uhrin ml. od Disciplinární komise FAČR trest dvou zápasů. První dílek postihu odkrojil v domácím vítězném střetnutí se Zlínem, druhý by se měl odbýt v nejsledovanějším duelu české ligy – v derby se Spartou na Letné. Vedení Slavie ovšem mužstvo bez kouče mít nechce, proto v souladu s předpisy požádá fotbalovou soudní stolici, aby Uhrina do derby pustila.



„Ano, mohu potvrdit, že požádáme disciplinární komisi o podmíněné upuštění od výkonu zbytku trestu,“ znělo vyjádření Jiřího Vrby, ředitele oddělení komunikace Slavie Praha.

Nejstarší český klub měl dvě možnosti: po uplynutí poloviny trestu, což bylo naplněno zápasem se Zlínem, požádat buď o prominutí jeho zbytku, nebo ho proměnit v podmínku. První variantu vyloučily zkušenosti s verdikty disciplinární komise, která nic ze zásady nepromíjí.

Přeměnění zbytku postihu v podmínku, byť s rizikem, že ji navýší o další utkání, však disciplinární komise už umožnila a Slavia věří, že trenéru Uhrinovi , který nepatří mezi zlé muže a nemá v tomto ohledu přídomek recidivisty, bude vyhověno. Kdyby se tak nestalo, koučování týmu na sparťanském stadionu by bylo pro Uhrina o poznání složitější než v Edenu proti Zlínu.

Tam si sedl na tribunu poblíž lavičky, a tedy svých svěřenců. „Dušan seděl v dosahu, takže jsme se normálně domlouvali,“ prozradil jeho asistent Petr Čuhel, jenž převzal koučování týmu. „My jsme ho (trenéra Uhrina) slyšeli, byl dva metry vedle. Takový rozdíl to nebyl,“ připojil kapitán Martin Latka .

Vedení červenobílých ovšem pevně doufá, že slavné derby nebude ochuzeno o přítomnost kouče hostujícího týmu a disciplinární komise žádosti vyhoví.

Slavia - Zlín: Dušan Uhrin se z tribuny domlouvá s lavičkou
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Všechny zprávy pro fanoušky Slavie Všechny zprávy pro fanoušky SlavieFoto spo

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud