Jan Malý
8. května 2016 • 12:20

Plzeň hrála v Boleslavi s torzem. Stejně můžu střídat jen třikrát, řekl kouč

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Problém, který řeší spíš týmy v nižších soutěžích než ty ligové, potkal v Mladé Boleslavi mistrovskou Plzeň, kde nakonec prohrála 0:2. Zranění a karetní tresty mohly za to, že její kádr prořídl tak, že Západočeši přijeli do města automobilů jen s patnácti hráči. Do toho se při rozcvičce zranil útočník Michal Ďuriš, a tak měl plzeňský trenér Karel Krejčí v utkání k dispozici na střídání do pole jen dva muže.



Titul v kapse, řada borců se zdravotními problémy (například Tomáš Hořava, Ondřej Vaněk či Jan Holenda), obránci David Limberský a Lukáš Hejda v trestu za žluté karty. Taková byla situace Plzně před zápasem v Mladé Boleslavi. Chtělo by se říct, že trenér Karel Krejčí měl ideální příležitost pro to, aby si vyzkoušel některé mladé talenty Viktorie, jenže do Boleslavi nevzal ani jednoho.

„Stejně můžete jen třikrát střídat, tady to není jako v ČFL, kde se může střídat pětkrát. Kluky z juniorky jsem si vyzkoušel v poháru, vidím je taky, když si je třeba vytáhnu do tréninku,“ prohlásil Krejčí s odkazem na to, že v nedávném pohárovém dvojutkání proti Boleslavi dostali šanci Daniel Boček a Daniel Černý.

CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Plzeň 2:0. Domácí jsou ve hře o druhé místo
Video se připravuje ...

„Ale není tam hráč, který by si zasloužil hrát ligový zápas. Samozřejmě mi pak blesklo hlavou, že jeden nebo dva hráči s námi mohli jet pro případ, kdyby se někdo zranil,“ přemítal Krejčí.

Zraněný hráč přibyl Krejčímu hned při rozcvičce, tu nedokončil střelec Michal Ďuriš. Slovenský útočník laboroval od utkání s Jihlavou na začátku dubna s kotníkem, do sestavy se vrátil před dvěma týdny na Spartě, nyní se mu stejné zranění znovu ozvalo.

Plzeň čekají ještě zápasy s Jabloncem a pak na Slavii. „Určitě se nám vrátí hráči, co měli teď karty. Uvidíme, kdo by mohl být k dispozici z marodů. Ale nějak si poradíme,“ ujistil Krejčí. „Máme dvě utkání a hned ve středu budeme chtít oslavy s fanoušky vylepšit výhrou nad Jabloncem,“ dodal plzeňský kouč.

Plzeňský trenér Karel Krejčí splnil sázku a nechal si obarvit vlasy
Plzeňský trenér Karel Krejčí splnil sázku a nechal si obarvit vlasy

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud