Jakub Dvořák
20. července 2016 • 04:55

Sparta po generálce: Pevná obrana i tupé kraje, o šanci si říká Čermák

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta si vybrala ten nejtěžší test na závěr přípravy, aby silný soupeř mužstvo důkladně prověřil. A stalo se tak? Částečně ano, částečně ne. Proti Fenerbahce se zaskvěla především spolupráce defenzivní trojice Holek, Brabec, Kadlec. Tu si chválil i samotný trenér Zdeněk Ščasný. Naopak, kraje v systému 3-5-2 až tolik nevynikaly. Costa i Ondřej Zahustel svůj ofenzivní apetit naplno neukázali. Co dalšího generálka na Letné ukázala?



Bičík , nebo Koubek ?

Velmi příjemné starosti pro sparťanského trenéra. Přednost od začátku proti tureckému celku dostal starší a zkušenější Bičík. Ačkoliv jednou zaváhal při centru do pokutového území, předvedl se především dvěma skvělými zákroky, které zabránily gólu. Mladší kolega, který na Letnou přišel v létě z hostování v Liberci, si však ve druhém poločase moc nezachytal. Přesto má trenér Ščasný o jedničce jasno. „S Danem Zítkou se v této otázce shodujeme, nejdříve to však řekneme hráčům,“ zůstal kouč Letenských tajemný.

Obrana jako skála

Defenziva, která nastoupila ve trojčlenném složení Holek , Brabec, Kadlec proti Fenerbahce vynikala. Brabec řídil, rozdával míče do krajů, občas neměl problém zatáhnout za ruční brzdu. Kadlec i Holek nevyzpytatelné ofenzivní zbraně soupeře takřka do ničeho nepustili. Ostatně, obrannou práci chválil i trenér Ščasný. „Celá trojka vzadu podala vynikající výkon. Hráli opravdu nadstandardně,“ mnul si ruce sparťanský kouč. A to má navíc na lavičce k dispozici stopera Ondřeje Mazucha.

Obránce Michal Kadlec se vrátil v létě do sparťanského dresu a odehrál i generálku proti Fenerbahce Istanbul.Foto Dominik Bakeš (Sport)

Tupé kraje zálohy

Zde padá kosa na kámen. V prvním poločase se na pozici halvbeka objevili Costa a Ondřej Zahustel . Do druhého poločasu se na levou stranu postavil střídající Tiémoko Konaté a svojí aktivitou ukázal, jak se na této pozici hraje. Během druhého poločasu zvedl svůj výkon i Zahustel a připsal si jeden nebezpečný centr při šanci Josefa Šurala . V celkovém hodnocení je to však stále málo. V systému 3-5-2 by měli být vysunutí beci tou nejsilnější zbraní a podporovat útok. To se dařilo jen částečně.

Dostane šanci Čermák?

Kvůli zranění kolene přišel o souboj s Fenerbahce špílmachr Marek Matějovský, a tak Sparta do zápasu nastoupila s Lukášem Marečkem , Bořkem Dočkalem a Martinem Frýdkem ve středu pole. Rozehrávka byla především na kapitánovi Dočkalovi, ale mnohdy vázla. I samotný trenér Ščasný po zápase přiznal, že se tým v prvním poločase do souvislejší hry nedostal. Vše se změnilo s příchodem mladého záložníka Aleše Čermáka, který okamžitě rozhýbal střed hřiště a snažil se přímočaře podporovat útok. Vedle něho pookřál i Dočkal, se kterým si několikrát kombinačně vyměnil balon a dostal se i do zakončení. O šanci v sestavě si 21letý záložník rozhodně řekl.

Čermák po zápase s Fenerbahce: Velký zážitek, proti takovému soupeři jsem nikdy nehrál
Video se připravuje ...

Fatai opět spaloval, Lafata dřel

V útoku vsadil trenér Ščasný na rychlost a nasadil Lukáše Juliše s Kehinde Fataiem. Oběma se však utkání vůbec nepovedlo. Fatai se sice do několika šancí probil, ale dál než na velké vápno soupeře se nedostal, tudíž branku Fenerbahce neohrozil. Do druhého poločasu přišla na hřiště dvojice Lafata, Šural a sparťanská hra se zvedla. Důkazem jsou šance obou zmiňovaných hráčů, které volaly po gólu.

Naší hře výrazně pomohlo střídání, řekl Ščasný po Fenerbahce
Video se připravuje ...
 
Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Kadlec pomohl utkání s Fenerbahce domluvit. Zápas, který si budu pamatovat do smrti, přiznal
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud