10. října 2016 • 14:20

Trenéra pro Spartu bude hledat Požár. Stane se sportovním ředitelem

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta má nového sportovního ředitele, výkonem funkce byl pověřen bývalý obránce Letenských Tomáš Požár, který doteď šéfoval sparťanskému skautingu. Role se plně ujme v zimní přestávce s příchodem nového trenéra, jehož hledání (a celkově výběr realizačního týmu) teď bude jeho hlavním úkolem. Dosavadním ředitelem sportovního úseku byl Jakub Otava, který zůstává členem představenstva.



„Věříme, že Tomáš bude pro Spartu přínosem. Za Spartu hrál, je odborně na vysoké úrovni, má respekt ve fotbalovém prostředí, zkušenosti jak s trénováním, tak s pozicí sportovního ředitele a poté i ředitele prvoligového klubu,“ vyjmenovává klady Tomáše Požára generální ředitel Sparty Adam Kotalík.

„Navíc i vzhledem k současné pozici šéfa skautingu má velký přehled o hráčích v domácí lize i v zahraničí. Má všechny předpoklady, aby v této pozici uspěl,“ věří šéf klubu.

Požárovi je jednačtyřicet, v české lize hrál za Spartu, Jablonec a Teplice. Na Letné odehrál 17 ligový zápasů, v sezoně 1994/95 získal mistrovský titul. Pak dlouhá léta hrál za Jablonec, po konci aktivní hráčské kariéry se věnoval trénování mládeže. Následně působil v roli sportovního ředitele Bohemians Praha 1905 a v létě roku 2015 se stal šéfem skautingu Sparty.

Tomáš Řepka se v dresu Sparty raduje z gólu v derby, vzadu vlevo je Tomáš Požár
Tomáš Řepka se v dresu Sparty raduje z gólu v derby, vzadu vlevo je Tomáš Požár

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud