21. října 2016 • 23:45

Kopečný: Nejhezčí gól sezony? Nevěřil jsem tomu. Chtěl jsem trefit bránu

Autor: Daniel Ryl, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Okamžik ze 43. minuty zápasu byl jednoznačně nejsvětlejším momentem pátečního souboje Zlína s Bohemians. Před poločasovou přestávkou se po autovém vhazování opřel do míče domácí Miloš Kopečný a jeho projektil z rohu velkého vápna zaplul do hostující branky. Radost domácího záložníka byla velká, přesto ji pokazila ztráta dvou bodů. Na svou první ligovou trefu ovšem zlínský hráč rozhodně nezapomene.



Už teď se dá s jistotou říci, že tato trefa bude patřit k nejhezčím gólům celé sezony. Jednalo se o záměrnou střelu, nebo to byla čistá náhoda? „"Byl to asi krásný gól. Nepamatuji si, zda jsem dal někdy lepší. Ale chtěl jsem hlavně jen trefit branku. A naštěstí to tam zapadlo," usmíval se Miloš Kopečný, který skóroval při svém sedmnáctém startu v první lize.

Chválu si vysloužil také od trenéra a spoluhráčů, ale nikdo z nich už ho napodobit nedokázal. „Nevyužili jsme tři brejkové šance, které jsme měli a nedali druhý pojišťovací gól,“ mrzelo po utkání trenéra Bohumila Páníka. Nejblíže druhému gólu byli zlínští fotbalisté po střele Diopa, který orazítkoval břevno Budinského branky.

Zlín - Bohemians: Kopečného paráda! Po autovém vhazování se elegantně trefil na 1:0
Video se připravuje ...

„Do druhého poločasu jsme šli s tím, že musíme hrát dobře zezadu a budeme spoléhat na brejky. Tato taktika nám vycházela. Dostali jsme se do hry, měli i šance, trefili břevno. Remíza nás mrzí, měli jsme vyhrát,“ nevymlouval se Kopečný, kterého mohlo nastřelené břevno mrzet hlavně o chvíli později.

Na druhé straně udeřil po rohovém kopu Milan Havel a zachránil tím svému týmu cenný bod. „Byli jsme připraveni na herní styl Zlína. Myslím si, že se nám jej podařilo eliminovat.“ Také Havel ocenil parádní trefu svého soupeře.

„Takový gól padne jednou za rok. Naštěstí jsme se z toho oklepali a vyrovnali jsme. Bod je pro nás cenný,“ přiznal muž, jenž by mohl na konci ročníku s Kopečným bojovat o cenu pro nejhezčí gól sezony. Sám se totiž parádně trefil v šestém kole proti Brnu, kdy skóroval téměř z půlky hřiště a stejně jako v případě Miloše Kopečného se jednalo o jeho první ligový gól.

CELÝ SESTŘIH: Zlín - Bohemians 1:1
Video se připravuje ...

Bohemians - Brno: Neskutečný gól! Havel se trefil z půlky a Bohemians vedou 3:0
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud