22. září 2017 • 09:46

Sparta odsuzuje potyčku ultras: hrozí zákazem vstupu, investuje do kamer

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení fotbalové Sparty se vymezilo proti incidentu mezi fanoušky, ke kterému došlo během zápasu v derby se Slavií. V oficiálním prohlášení Letenští informují o tom, že představenstvo o událostech jednalo a zavede několik opatření. „AC Sparta Praha je připravena se takovému jednání nekompromisně postavit. Věříme, že Policie ČR v krátké době identifikuje konkrétní agresory, pro které už na stadionu Sparty nebude místo,“ uvádí klub.



„AC Sparta Praha jednoznačně odsuzuje násilí, ke kterému došlo v sektoru našich fanoušků v průběhu derby. Napadením vlastních příznivců překročila část radikálních fanoušků jakékoli akceptovatelné meze. Jsme si vědomi, že toto chování se netýká všech „ultras“, jejichž podpory a vztahu ke klubu si jinak vážíme. Násilí na stadionech však nelze tolerovat,“ píše vedení klubu v oficiálním prohlášení na klubovém webu.

Na domácí nedělní zápas chystá klub několik opatření. Posílena má být pořadatelská služba a dění na stadionu bude monitorováno kamerovým systémem. Sparta navíc informuje o tom, že chystá právě kamerový systém v Generali Areně modernizovat.

Lukáš Mareček v souboji se znojemským Hladíkem
Lukáš Mareček v souboji se znojemským Hladíkem

„Bezpečnostní situací se bude důkladně zabývat i představenstvo AC Sparta Praha, které bude jednat o dalších systémových bezpečnostních opatřeních včetně využití dalších nástrojů a technologií sloužících k identifikaci diváků na utkáních Sparty.“

Vedení momentálně spolupracuje s policií, a pokud se podaří identifikovat agresory z nedělního utkání, hodlá využít právní úpravy, která mu dává možnost zakázat vstup na stadion. „Jsme na tuto možnost připraveni,“ stojí v prohlášení.

Co přesně se v Edenu stalo? Už v první půli několik chuligánů v černém skopala do bezvědomí jiného sparťanského fanouška, který podle několika svědků nesouhlasil se skandováním proti vedení klubu a trenérovi Andreovi Stramaccionimu. Server iRozhlas.cz už přinesl i první video incidentu. Skalní fanoušci však odmítají, že by příčinou konfliktu byl nesouhlas se skandováním proti kouči a vedení klubu.

VIDEO: Potyčka v kotli Sparty při zápase se Slavií

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud