Michal Koštuřík
13. března 2018 • 11:25

Extrémní trávník na Slovácku! V klubu tají, proč se před ligou nekropilo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měli kropit! Katastrofální stav hřiště v Uherském Hradišti, na nějž si stěžovali všichni aktéři sobotního utkání Slovácko – Bohemians (1:0), pořadatelé nevysvětlili. Jedna verze tvrdí, že zavlažovací zařízení mělo technickou závadu. Proto nemohl být trávník pokropen, aby aspoň částečně změkl. Ale je to opravdu tak? „Terén byl způsobilý ke hře a odpovídal ročnímu období,“ reagoval tiskový mluvčí Marek Jurák. Nic zásadnějšího z představitelů klubu včera nešlo vypáčit.



Přeschlý povrch tvrdý jako šutr, k tomu hrbolatý. Dobrý fotbal se na tomhle podkladu podle obou stran hrát nedal. „Hrůza, však se běžte podívat,“ nabádal záložník Slovácka Vlastimil Daníček, autor jediného gólu.

Nešlo se trávníku přes zimu věnovat pečlivěji? K tomu se šéf klubu Petr Pojezný pro Sport odmítl vyjádřit. Tohle téma bylo v pondělí v Uherském Hradišti tabu.

Trenér Bohemians Martin Hašek je na kvalitu hrací plochy pedant. K tomu, aby jeho tým předváděl kombinační hru, potřebuje rovný terén s pěkně narostlou travičkou. Pokud není tento atribut splněn, má kouč pocit, že mu někdo kazí práci. A hráči to nejsou.

CELÝ SESTŘIH: Slovácko - Bohemians 1905. Důležitou výhru vystřelil Daníček
Video se připravuje ...

„Pracujeme s mužstvem, snažíme se ho učit hrát co nejlepší možný fotbal. Diváci pak přijdou na stadion a chtějí ho vidět. Jenže na terénech, jako byl tady, se prostě hrát nedá. Hráči i trenéři vypadají jako pitomci,“ konstatoval Hašek po těsné porážce.

Problém s trávníkem poškodil oba celky. Slovácko má stejně jako „klokani“ styl založený na přízemní kombinaci, kontrole míče. V sobotu ale museli rivalové v nouzi změnit zvyklosti a přizpůsobit se těžkým podmínkám. Kdo se těšil na pěkný zápas, zaplakal.

„Chápu, že je hřiště hrbolaté a nerovné, protože se na podzim vyšlapalo. Nechápu ovšem, proč bylo suché. Když budou trávníky dobře připravené, je šance hrát rychle, balon bude klouzat a ne skákat. Hráči si mohou nahrát do nohy, nebudou se bát hrát. Jsem přesvědčený, že se obecně zlepší úroveň hry,“ uvedl Hašek. Nechtěl však, aby jeho věty zněly jako výmluva za porážku.

Slovácko - Bohemians: Daníček se dostal k odraženému míči a parádním volejem otevírá skóre 1:0!
Video se připravuje ...

Hájil podle svých slov hráče obou týmů a fotbal celkově. „Všichni víme, jaké bylo počasí. Určitě by pomohlo, kdyby bylo hřiště pokropené. Ale nebyl to úmysl,“ prohlásil Stanislav Levý, sportovní ředitel Slovácka.

Ačkoli klub před třemi lety vysadil nový trávník, je nyní na něj žalostný pohled. „Není v dobrém stavu,“ souhlasil Levý. Sobotní situace však prý byla extrémní. „Může to být jenom lepší,“ doufal ředitel.

Další domácí duel čeká Slovácko na konci března s Libercem. „Topení je zapnuté a klimatické podmínky nejsou jednoduché. Správci dělají maximum,“ usoudil trenér Michal Kordula.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud