Pavel Janega
Premium
9. července 2018 • 05:00

Hapal učí Spartu herní schéma. Čím ji úkoluje a jak bude vypadat sestava?

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | 1 výhra, 1 remíza, 3 prohry – sparťané prožívají jednu z nejhorších příprav za poslední roky. Trápí je nesehranost, individuální chyby i špatná koncovka. „Na tom všem musíme pracovat,“ řekl po prohře s Českými Budějovicemi (1:2) kouč Pavel Hapal. Ačkoli výsledky v tomto termínu nejsou nikterak podstatné, svým způsobem mohou odrážet i práci v tréninku. Čím Hapal hráče úkoluje? Co přesně se je snaží naučit? A jak by mohla vypadat sestava Sparty?



Ozývá se hvizd píšťalky, hra se zastavuje. Trenér Hapal pochoduje prostředkem hřiště a zvýšeným hlasem dává jasně najevo, že balon měl jít jiným směrem. Stopeři nezvedli hlavu a rozehráli na obsazeného Guélora Kangu sbíhajícího na kraj hřiště, vůbec si nevšimli volného Jiřího Kulhánka mezi presujícími útočníky.

„Nemusíš hrát za každou cenu do stran, teď jsi měl volnou šestku, tak hraj s ní,“ ukazuje letenský kouč. „Dej míč sem a hrajeme dál.“

Na soustředění v Rakousku zrovna učí sparťany výstavbu hry od obrany a nelíbí se mu, co vidí. Takže cvičení přerušuje ne jednou, ale mnohokrát za jediný trénink. S asistentem Radoslavem Kováčem vysvětlují, ukazují nebo posouvají hráče do správných pozic podle toho, kde se zrovna nachází balon.

Každý má svůj úkol, jak se pohybovat a kam se přesouvat. Jde o určitou šablonu, již trenéři nejprve znázornili na hotelu v Bad Leonfeldenu při taktickém videorozboru prohraného duelu s Celtikem (0:1).

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud