Jonáš Bartoš
21. července 2018 • 04:30

Co ukázal start Plzně: Hořava si řekl o základ, mistra brzdila koncovka

Vstoupit do diskuse
0
  • Viktoriáni slaví první ligové vítězství v sezoně 2018/19.Viktoriáni slaví první ligové vítězství v sezoně 2018/19.FOTO: Michal Beránek / Sport

    Obraz za minutu a půl znamená, že Viktoria Plzeň vstoupila do ligy páteční výhrou na Dukle 3:1. Obhájce titulu si na Julisce držel většinu zápasu minimálně optickou převahu, trenéru Vrbovi vyšlo hlavně dvojité střídání ve druhém poločase. K ideálu měl ale výkon Viktorie daleko. Co všechno ukázal první ligový zápas Plzně?

  • Povedená střídání

    Dukla - Plzeň: Viktoria vyrovnala na 1:1. Krásnou kombinaci zakončiil Hořava
    Video se připravuje ...

    Plzeň nesmírně těží ze silného kádru. Pavel Vrba má k dispozici náhradníky, kteří by jinde plnili roli klíčových hráčů. A kouč umí sáhnout po těch správných lidech ve správnou chvíli, což potvrdil i na Dukle. Viktoria prohrávala 0:1, nedokázala proměnit řadu slibných příležitostí.

    Plzeňský kouč poslal ve druhém poločase do hry dvojici Jakub Řezníček, Tomáš Hořava. Tento tah mu vyšel dokonale. Hořava po pěkné akci (sklepnutí od Řezníčka) přesnou trefou srovnal na 1:1, Jakub Řezníček měl výrazný podíl u vlastence Jakuba Podaného, díky kterému Plzeň zlomila zápas.

    CELÝ SESTŘIH: Dukla - Plzeň 1:3. Viktoria na úvod sezony otočila zápas v druhé půli
    Video se připravuje ...

  • Nažhavený Krmenčík, probuzený Petržela

    Dukla - Plzeň: Penalta pro Viktorii. Petržela ji vybojoval a Krmenčík proměnil - 1:3
    Video se připravuje ...

    Michael Krmenčík dával od prvních minut jasně najevo, že chce navázat na povedený minulý ročník. Dostával se do šancí, vyhrával osobní souboje s důraznými obránci Dukly. Jen ten gól dlouho nepřicházel. V nastavení prvního poločasu se po pohotovém pasu od Romana Procházky prodral přes stopery k zakončení, jenže sám před Radou mířil jen do domácího brankáře. Nakonec se dočkal, když v závěru bez problémů proměnil penaltu.

    Dařilo se i Milanu Petrželovi. Zkušený záložník stále úspěšně oddaluje blížící se konec kariéry, zejména po přestávce létal po pravé straně hřiště jako uragán. Trefil tyčku, vybojoval penaltu, vyvezl spousty těžkých míčů a zakládal brejkové situace. „On je starý, ví, že má před sebou poslední zápasy. Chce vám dokázat, že ještě není tak špatný, abychom ho odstřelili. Chce ukázat, že bude ještě chvilku trvat, než skončí,“ usmíval se po utkání spokojený trenér Vrba.

  • Špatná koncovka

    Dukla - Plzeň: Rozhození Pražané čelí další stoprocentní šanci, zahodil ji Petržela
    Video se připravuje ...

    Plzeň měla více ze hry, proti houževnatému soueři, navíc posilněnému rychlým gólem, se ale dlouho nemohla prosadit. Zahodila i několik vyložených šancí... „Dukla hrála velice dobře organizovaně, my jsme prostor v útočné fázi neměli, i když jsme si vytvořili situace, které jsme měli dát. Třeba akce po straně, pak Krmenčík v poslední minutě šel sám na brankáře. Šance byly, jenže takový důraz v osobních soubojích jsme v přípravě neměli, tam jsme měli víc času. Možná kvůli tomu jsme byli přesnější a dávali góly snáz,“ hledal příčiny kouč Vrba.

    Takový Krmenčík mohl s klidem nastřílet hattrick, Petržela v další velké šanci trefil jen tyč. Tady musí obhájce titulu přidat, v dalších zápasech se zazdívání šancí už nemusí vyplatit.

    Dukla - Plzeň: Tyč zastavila Petrželu. Plzeň zase nevyrovnala
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Hořava si řekl o základ, Čermák musí přidat

    Dukla - Plzeň: Bleskurychlý obrat, Viktoria vede 2:1. Podaný si srazil míč do brány
    Video se připravuje ...

    Tomáš Hořava, základní stavební kamen sestavy z minulé sezony, zůstal na Dukle jen na lavičce. Přednost dostal soubojovější Roman Procházka, posila, kterou trenér Vrba chválil po letní přípravě. Nicméně Hořava naskočil ve druhé půli za stavu 0:1 a spolu s Řezníčkem pomohl zápas otočit.

    „Hořava čekal minulou sezonu šest zápasů, pak naskočil a hrál až do konce soutěže. Všichni chápou, že neustále hrají o místo v sestavě. Záleží na detailech, možná na štěstí, kdo bude nastupovat příště,“ reagoval Vrba.

    Na postu ofenzivního záložníka začal Aleš Čermák, kterému ale zápas s Duklou příliš nesedl. Mnohem lépe si vedl Jakub Řezníček, který se vytáhl na hrot ke Krmenčíkovi a podílel se na vítězné brance.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud