16. ledna 2019 • 18:11

Budujeme ve Spartě tým, který ví, jakou chce mít tvář, říká asistent Janoušek

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Sparty sehráli před odletem na španělské soustředění utkání s třetiligovým Vltavínem. Svěřenci Zdeňka Ščasného v něm zvítězili 5:0 a zvládli tak i třetí herní prověrku během zimní přípravy. Dvěma góly přispěl k výhře Václav Drchal, který postupně nabírá formu po těžkém zranění. „Góly by nedal, kdyby mu tým nepomohl. Zasloužil si je dát, protože se do té situace dostal, ale důležité je, že nám vychází velmi dobře týmová součinnost,“ naznačil, na co Sparta klade důraz asistent trenéra Petr Janoušek, který se k týmu připojil spolu s Michalem Horňákem na konci minulého roku.



„Snažíme se budovat tým, který ví, jakou chce mít tvář. Chceme se prezentovat aktivní hrou, využít k tomu všechny osobnosti, které tu máme a to tak, aby to bylo prospěšné jak pro tým, tak pro výsledek,“ uvedl po zápase s Vltavínem Petr Janoušek, asistent trenéra Zdeňka Ščasného.

Spartě se dařilo více v první půli. „Do druhého poločasu jsme prostřídali tak, abychom rozložili zátěž. Trochu jsme se pak trápili v koncovce, kdy naše finální fáze nebyla ideální. Nakonec jsme se prosadili, což je pro nás dobře a bereme to jako další krůček ke chtěnému hernímu obrazu,“ konstatoval.

Letenské nasměroval za výhrou dvěma góly Václav Drchal. „Góly by nedal, kdyby mu tým nepomohl. Týmová součinnost nám vychází velmi dobře. Je cenné, že góly padají, ale bez toho, aby je vytvořil tým, tak nepadnou. Ano, zasloužil si je dát, protože v té situaci byl,“ naznačil, čemu Sparta přikládá váhu Janoušek.

Pražané nyní odlétají na soustředění do tepla do Španělska. Za dosavadní podmínky jsou ale vděční. „Moc si vážíme toho, že je tady takový areál a ředitel stadionu nám připraví takové podmínky. I počasí nám přeje, takže co víc si můžeme přát. I směrem k předejití zranění je to ideální,“ reagoval Janoušek na dobře připravený trávník na strahovském stadionu.

SESTŘIH: Sparta - Vltavín 5:0. Dvakrát pálil Drchal, předvedli se mladíci
Video se připravuje ...

Frýdek se Spartou rozpáral tým svého otce a hodnotil: Posily do kabiny zapadly
Video se připravuje ...

Přijde Sparta o Tetteha? Odchod do Anglie je nepravděpodobný, říká Ščasný
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud