21. ledna 2019 • 21:20

Sparta jen vítězí. Je na čem pracovat, tvrdí Ščasný. Vácha chválil posilu

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrtý zápas, čtvrté vítězství. Spartě se zatím v zimní přípravě daří, po „povinných“ triumfech nad Českými Budějovicemi, Chotěbuzí a Vltavínem v pondělí zdolala i maďarský celek MOL Vidi (3:1). „Soupeř hrál Evropskou ligu a nastoupil v nejsilnějším složení, takže pro nás jde o důležitý ukazatel,“ podotkl trenér Pražanů Zdeněk Ščasný. Zároveň ale vnímá, že jeho mužstvo pořád má na čem pracovat.



Letenští si v úvodním utkání na španělském soustředění vypracovali náskok už během prvního poločasu, když se trefili Alexandru Chipciu a Guélor Kanga. Maďarský protivník po změně stran snížil z penalty, v závěru ale definitivně rozhodl Srdjan Plavšič.

„Byl to těžký zápas, ale jsem spokojený, že jsme vyhráli. Navíc jsem dal gól, což je takový bonus. Jedeme dál,“ prohlásil srbský záložník česky v rozhovoru pro klubový web.

V pozitivním duchu se neslo i hodnocení kouče Ščasného. „Jsem spokojený s výsledkem i určitými pasážemi hry, protože přece jenom jsme na konci čtrnáctidenního bloku a únava na hráčích ještě pořád byla patrná. Proto jsme zvolili variantu s dvěma jedenáctkami. Byly tam velmi dobré pasáže a pak taky pasáže, které nám ukázaly, že ještě máme na čem pracovat,“ uvedl Ščasný.

„Výsledky nikdy nemůžeme přeceňovat, na druhou stranu je důležité, že jsme zatím všechny zápasy vyhráli,“ doplnil ještě trenér pátého týmu FORTUNA:LIGY.

Švédská posila Sparty David Moberg Kalrsson v zápase s Vltavínem
Švédská posila Sparty David Moberg Kalrsson v zápase s Vltavínem

Druhý poločas odehrál i záložník Lukáš Vácha, kterého mrzel inkasovaný gól. „Soupeř byl kvalitní, byť nevíme, v jaké fázi přípravy jsou. Ale chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany a udržet nulu,“ prohlásil k obdržené brance z penalty nařízené po faulu Michala Sáčka.

Vácha si také vyzkoušel spolupráci se Švédem Davidem Mobergem Karlssonem, jednou z nových tváří v kádru Letenských. „Je na něm vidět, že to je technický a dynamický hráč, který je velmi silný do ofenzivy,“ pochválil svého nového parťáka.

„Samozřejmě tam má okýnka, na kterých bude muset pracovat a ví o tom, upozorňuje ho na to i trenér. V zápase předvedl dobré momenty, někdy zase sám věděl, že mohl situace vyřešit jinak. Ale určitě pro nás je a bude posilou,“ dodal Vácha.

Další zápasy na soustředění v Marbelle čekají Spartu v sobotu, kdy se Stanciu a spol. utkají s ukrajinským Dynamem Kyjev a čínským Dalianem Yifang. O soupeři pro generálku, která by se měla hrát 31. ledna, se ještě jedná. Ligové jaro začne pro Ščasného svěřence 10. února soubojem s Bohemians.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud