Premium
25. srpna 2019 • 12:12

Kalvach jako klon Hrošovského. Zocelil se, Mináře stál bednu šampusu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patrik Hrošovský je nadobro hráčem belgického Genku. Plzni odešla klíčová figura, středopolař s výraznou herní inteligencí a hráč, jenž se na trávníku neštítil tvrdé práce. Vicemistr vstoupil do období, kterého se bál jako čert kříže. Tak zle ale být nemusí. V létě z Olomouce dorazil Lukáš Kalvach, v mnoha ohledech klon slovenského reprezentanta.



Ve Viktorii noblesně zvládl proces aklimatizace a začíná přebírat Hrošovského roli. „Jsem stoprocentně přesvědčený, že Patrika nahradí,“ rozhodně praví Ladislav Minář, sportovní ředitel hanáckého klubu.

Před třemi roky v létě si sbalil tašku a z nablýskané Olomouce zmizel do chudého Táborska. Sezonu odehrál v druhé lize. Prošel testem odolnosti. Zpátky na Hanou se vrátila jiná verze Lukáše Kalvacha. Ve všech směrech vyspělejší. Byť se do základní sestavy dostal shodou náhod po zranění Michala Obročníka, šanci už nepustil.

„V Táborsku si musel zvyknout na skromnější věci. Pro Kalviho to byla zkouška, zocelil se tam. V Olomouci s tímto přístupem máme dobré zkušenosti. Hráči se vracejí odolnější a připravení naskočit do sestavy,“ říká olomoucký sportovní ředitel Minář.

Kdyby byl výbušnější...

Traduje se historka, že právě on se s jedním ze členů realizačního týmu vsadil o bednu šampaňského, že Kalvach nikdy nebude dosahovat prvoligové úrovně. Spletl se.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud