Kryštof Rossmann
Premium
12. března 2021 • 13:54

Liberec se dere do Evropy! Odraz týmové práce, hrozbou jsou všichni

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na severu silácké řeči neuslyšíte. Hoftych a spol. kráčejí ligovým programem pokorně stejně jako vloni. Krok za krokem, o budoucnosti se nebavme. Liberec i tak opět tiše atakuje nejvyšší příčky a prodírá se k šanci na evropské poháry. Už je na dostřel třetímu místu, neovlivnily ho ani zimní ztráty klíčových hráčů ze středu pole a obrany. Čím to?



Už je to skoro až groteskní cyklus. Rozprodej kádru, očekávaný propad tabulkou a na konci úspěch. Poslední sezony v podání Slovanu probíhají stejně. Předpokládáte, že se po sérii odchodů klub potopí v tabulce do nižších pater, realizační štáb ale odliv klíčových mužů vybalancuje. I když tentokrát byla situace přece jen trochu rozdílná...

Po podzimním tažení Evropskou ligou, které přineslo do klubové kasy okolo 150 milionů korun, se otevírala možnost alespoň částečných investic do kádru.

Zaplacení hotových hráčů, pomalá obměna stále četné hostující letky z větších celků. Opasky se ale – i kvůli krizi – utáhly, pod Ještědem znovu vsadili na kartu příchodů prakticky zadarmo. Přesně tak dorazili Karafiát, Faško, Nečas i mladík Diamé. V zimě se přitom rozsypal Severočechům střed zálohy, z něhož byli zpět do Slavie odvoláni klíčoví Hromada s Beranem. Po vachrlatých výkonech z úvodu jara se i střední řada zacelila. A najednou je pod Ještědem znovu veselo.

Systém do sebe zaklapl, boří soupeře za soupeřem. O cílech a výsledcích se v Liberci i tak nemluví, realizační štáb v čele s Pavlem Hoftychem nastolil už před rokem a půl jasné schéma. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud